vrijdag, 04 oktober 2019 21:27

Huidige plastic beker bij Zomerfeesten Hengevelde op termijn in de ban: "Alternatieven worden bekeken"

Geschreven door

Om evenementen als tentfeesten zoals Zomerfeesten Hengevelde te verduurzamen wil de gemeente Hof van Twente op korte termijn gaan kijken welke winsten er te behalen zijn en of het plaatsen van zogenoemde afval-eilanden daartoe bijdraagt. Dit antwoordt het college van B&W op vragen van de fractie van GroenLinks die ook afvalreductie bijvoorbeeld door het recyclen van plastic. Onlangs hield de gemeente al een inspiratie-avond waar ook Kasper Put, voorzitter van Zomerfeesten Hengevelde, aanwezig was. Zomerfeesten Hengevelde staat open voor verduurzaming maar is zelf ook al jaren bezig om afval te scheiden. Kasper: "We staan zeker open om afval-eilanden te plaatsen op ons terrein. Echter scheiden wij al jaren zo goed als mogelijk ons afval." Maar Kasper Put kijkt ook vooruit met de Zomerfeesten.

"Een verandering die er zeker aan gaat komen is omtrent de huidige wegwerpbeker. Onlangs ben ik met Thijs Blokhorst van de technische barcommissie naar Grolsch geweest om te kijken naar alternatieven in de vorm van een beker die volledig en één op één te recyclen is. Dat is met de huidige beker niet het geval. Er worden dus ontwikkelingen gemaakt rondom duurzaamheid, maar hoe het er precies uit gaat zien is nog niet zeker."

Laatst aangepast op vrijdag, 04 oktober 2019 22:23
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.