Open Bedrijvendag: Cluster Rotonde Noord stelt zich aan u voor!

Cluster omloop rotonde Noord

Deze week is er iedere dag een cluster dat zich aan u voorstelt voor de Open Bedrijvendag op 18 september.
We zijn los! Het beloofd een prachtige dag te worden met vele activiteiten waarvan binnenkort meer op Wegdamnieuws! Voor ieder wat wils waarbij de kinderen zeker niet vergeten zullen worden!

De Hengeveldse Open Bedrijvendag 2022  stelt als eerste aan u voor:

Cluster Rotonde Noord! (Klik op de bedrijfsnaam voor de desbetreffende website)

De deelnemende bedrijven van cluster Rotonde Noord zijn:

Rotonde Noord Grefte Vleeskuikens B.V. (Bij ICS Computers!)
Rotonde Noord Ottenschot Faunabeheersing/   Landbouwbedrijf
Rotonde Noord Doeschot B.V. Constructie
Rotonde Noord Twenteland Eieren BV

 

Grefte vleeskuikens B.V. vanwege vogelgriep bij ICS Computers op het Wegdam 2
Grefte Vleeskuikens “klaar voor de toekomst”. Grefte vleeskuikens B.V. is een pluimveebedrijf van bovengemiddelde omvang, gehuisvest op vier verschillende locaties in het oosten van het land. De primaire doelstelling is de productie van slachtrijpe vleeskuikens die rechtstreeks aan de verschillende pluimveeslachterijen in Nederland geleverd worden. Omdat het bedrijf zich anno 2022 realiseert dat intensieve veehouderij voor veel Nederlanders niet meer vanzelfsprekend is, is het bedrijf continu op zoek naar energie-, milieu- en dierwelzijnsinnovaties. Hiertoe behoort o.a. de ontwikkeling van een energieleverende stal. Meer weten?
Bezoek  op zondag 18 september op het Wegdam 2 bij ICS Computers!

Ongediertebestrijding – Ottenschot Faunabeheersing
Ottenschot Faunabeheersing is specialist in het bestrijden van allerlei soorten plaagdieren rondom woningen en zakelijke panden. Daarnaast kunnen wij u adviseren om overlast in de toekomst te voorkomen door preventieve maatregelen te nemen.

Want natuurlijk heeft iedereen wel eens last van ongedierte. Bijv. een muis in de keuken of wespen op het terras of tuin. Het is niet alleen vies en lastig. Sommige plaagdieren kunnen ook ziektes overbrengen en vormen dan een gevaar voor mensen en andere dieren. Daarnaast kan ongedierte behoorlijke schade toebrengen aan gebouwen.

Ongediertebestrijding vraagt specialisme. Wij zijn gecertificeerd en beschikken over kennis en maken gebruik van moderne methoden, apparatuur en bestrijdingsmiddelen. Onze specialisatie ligt in de agrarische sector en panden in buitengebieden. Wij zijn voorbereid op de nieuwe IPM bestrijdingsmethoden in 2023.

Landbouwbedrijf Ottenschot is sinds 2017 volledig biologisch
Onze vleesvarkens worden biologisch gehouden. Ze zijn geboren zijn op een biologische varkensfokkerij dicht in de buurt en als big van 25 kg komen ze op ons bedrijf.

Biologisch betekent dat de varkens worden gehouden onder de strenge voorwaarden van het Nederlandse certificeringsorgaan voor biologisch, namelijk het SKAL Die houden zich aan de Europese normen voor biologisch houden van dieren. Alle biologische varkens krijgen biologisch voer geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

De varkens hebben een ruime stal met een liggedeelte op een dichte vloer met biologisch stro en ze kunnen via de vrije uitloop altijd naar buiten. Afhankelijk van het weer kiezen ze de plek waar ze zich het lekkerst voelen. De meeste varkens zijn behoorlijk zindelijk en doen hun behoefte buiten. De mest van onze varkens wordt weer afgezet bij Nederlandse biologische akkerbouwers en tuinders. Op die manier is de kringloop rond.Als de varkens op gewicht zijn worden ze geslacht bij De Groene Weg, een speciale slachterij voor biologische varkens. Het vlees wordt afgezet via de Groene Weg slagerijen en natuurlijk online.

Met de leefwijze van onze vleesvarkens proberen wij een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dieren te creëren met als doel een heerlijk stukje biologisch varkensvlees.

En daar zijn we best trots op en daarom laten wij het u zien deze dag!

Doeschot
Wij zijn een modern familiebedrijf dat zich richt op het vervaardigen van constructiedelen voor de staalbouw, gemonteerd met dak- en wandbeplating. Daarnaast zijn we partner voor het construeren van plaatwerk, de toelevering van diverse constructiedelen (m.n. lasersnijden en kantwerk), het ontwerpen en vervaardigen van trappen en klein constructiewerk. Ons bedrijf bestaat bijna 50 jaar. In die 50 jaar hebben wij ons bedrijf uitgebreid met sinds 2019 een tweede locatie voor de staalbouw. Op de openbedrijvendag willen wij je graag laten zien wat er achter de muren van ons bedrijf geproduceerd wordt. Op onze locatie aan Het Wegdam 6 zie je de producten op het gebied van staalbouw, dak- en wandbeplating. Op onze locatie aan de Weth. Goselinkstraat 18 kun je zien hoe producten van o.a. roestvast staal en aluminium worden bewerkt. We hopen je een goede indruk te geven van al onze mogelijkheden!

Tijdens de openbedrijvendag willen we ook de jeugd graag kennis laten maken met ons prachtige vak. Heb je altijd al eens willen lassen? Probeer het zelf uit in onze werkplaats. Kom kijken en probeer onder begeleiding een mooie las te maken. Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden. Uiteraard is er nog veel meer te zien en te beleven. Hopelijk zien we je op 18 september!

Twenteland Eieren
Twenteland Eieren is een familie bedrijf met een groothandel in dagverse eieren en daarnaast een eigen pluimveebedrijf met scharrelkippen. Nieuwsgierig hoe jullie ei van de kip in het doosje terecht komt? Deze dag laten wij met trots en passie het gehele proces zien! Zo kunt u een kijkje nemen bij de kippen. Het sorteren tot het verpakken van de eieren. Er is vertier voor de kinderen en er kan geknuffeld worden met de kuikens. Komt u deze dag ook gezellig met ons een eitje tikken? Graag zien we jullie op zondag 18 September van 11.00-17.00 uur op de open bedrijven dag in Hengevelde. K(EI) leuk!

Rotonde Noord
De deelnemende bedrijven met alle QR codes van de deelnemers
Waar wilt u zijn?