Pieter Column: De “Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs 2023” (79)

De “Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs2023” vol spanning en ongeloof ontvangen door bezige bij Marietje Mentink.

Een kleine vrouw met grote daden!

Naast de vele hoogtepunten tijdens de zomerfeesten, is de uitreiking van de “Marinus Kuipers vrijwilligersprijs” een goede traditie geworden. Een razend spannend moment voor de zaterdagmiddag. Via “Wegdam Nieuws” was er zelfs een poll. Een lijst met namen scroll ik aan me voorbij. Velen ken ik. Allemaal mensen die actief betrokken zijn bij het dorp en de verenigingen. Dat de toekenning van de “Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs” prijs leeft, kun je wel aflezen aan het aantal stemmers op de poll. Maar liefst 3300 mensen hebben hun stem uitgebracht! Dat is heel veel. Ons dorp en omgeving heeft niet eens zoveel inwoners. Maar ja, je mag ook wel heel vaak stemmen. Misschien ook wel op jezelf!

Een kleine vrouw met grote daden!

Een jury, samengesteld uit allerlei mensen uit ons dorp, bepaalt uiteindelijk wie de vrijwilligersprijs ontvangt. Wie wordt de opvolger van Agnes de Wit? Speculaties gonzen in het dorp! Een bomvolle tent wachtte nieuwsgierig welke vrijwilliger dit jaar in het zonnetje werd gezet ?

Wie mag met Norman Smit in de oldtimer, als opmaat voor een weergaloze waardering in een zinderende tent?

Met daverend applaus werd Marietje Mentink onthaald in een kolkende tent. Zenuwachtig en wat ongemakkelijk onwennig, kreeg ze de aandacht van de hele tent. Milou Wolterinck maakte namens de organisatie bekend dat zij de glorieuze winnaar was van de “Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs 2023”. Een onroerend moment voor iemand die juist niet graag in de aandacht staat. Het liefst druk is, maar dan wel op de achtergrond. Een mooie bos bloemen en een cheque van € 1000 onderstreepte nogmaals het belang van de het vrijwilligerswerk van Marietje Mentink.

De lijst van haar activiteiten als vrijwilligster is heel groot. Via de familie heb ik zelfs gehoord dat er nog niet eens alles opstaat. Voor dat ze de prijs ontving zei de “overrompelde” Marietje: “Wat möt de leu wal nich deenk! Wie rekkent hier nou op. God, God, God”. Haar bescheidenheid staat voorop.

Milou Wolterinck, Marietje Mentink en Amber ten Brummelhuis

Gelukkig zei ze ook: “Ik ga nog zo lang mogelijk door”. En Marietje Mentink is ja ook nog geen 80!

Hengevelde kan niet zonder vrijwilligers. Kijk maar eens goed rond bij de organisatie en uitvoering van de zomerfeesten. Jong en oud, op velerlei plekken actief, zodat de Zomerfeesten vrolijk vlotjes verlopen! Lopend over het terrein vind ik het prettig dat juist veel jongeren actief zijn bij de Zomerfeesten. Op die manier wordt de basis gelegd voor de toekomst van de Zomerfeesten.

Super vrijwilligster en koningin van de vrijwilligers Marietje Mentink is het ultieme voorbeeld voor alle vrijwilligers in Hengevelde!

Ik vlieg weg……..

Pieter Column

Norman Smit met de oldtimer