Pieter Column: De “Poort naar Geluk” zorgt nu al voor fantastische geluksmomenten (92)

Deze week maandag stonden ze er opeens. De basispilaren van de entree poort voor de zomerfeestweide.  Eerst knipperde ik met mijn ogen en spoedde naar de datum op mijn horloge. Nog maar mei!   Toch fiets je er niet zomaar meer aan voorbij. Een mijlpaal in het jaar. De jaarlijkse blikvanger wakkert de feestvitaminen al weer aan. De legopuzzel die  zonder Ikea instructie is herrezen! Voor velen een geluksmoment! . Het monument van het jaar in Hengevelde.

Zo heeft Parijs de Eiffeltoren, staat het Atomium in Brussel en vinden we de Brandenburger Tor in Berlijn. Maar Hengevelde heeft ook een blijvend monument waar wij als dorp trots op mogen zijn. Het oorlogsmonument van Bart Nijenhuis op het kerkplein. Een klein maar even indrukwekkend dan de tijdelijke feestboog aan de overkant. Toch knaagt het mij elk jaar weer dat het aantal bezoekers van de  Dodenherdenking magertjes afsteekt bij de mensenmassa die voor genot en geluk naar het feestterrein komen.

Het lopen onder de “Poort van Geluk” naar het “Aards Paradijs” maakt mensen blij! Die populaire Poort zorgt voor veel verrassende ontwikkelingen. Zo keert Randy Smit na een uitstapje bij buurtclub Bon Boys weer terug naar zijn “cluppie” WVV. De Poort van Geluk werkt direct. Eigenlijk is het ook weer niet zo heel bijzonder. Robin van Persie en Dirk Kuyt keerden na wat financiële flirtjes in het buitenland, ook weer terug bij hun “cluppie” Feijenoord. Ik denk wel dat Randy bij WVV er financieel  op achter uitgaat. Net als Dirk en Robin trouwens. Maar hij zal zeker veel meer waardering ontvangen. En daar doe je het toch voor!

Door de “Poort van Geluk” stromen nog meer bijzondere ontwikkelingen op mijn toetsenbord. De geboorte van Rox Bonke, Dartend Hengevelde die aan de weg  timmert( met dartpijlen) en Ria Rouweler en Agnes de Wit die nu lid zijn in de orde van Oranje Nassau.

Fantastische Geluksmomenten in Hengevelde wachten nu al om ontdekt te worden. De Poort naar Geluk naar het “Aardse Paradijs” in Hengeveldestaat wagenwijd open. Maar pas wel op voor de slang en de appel!

Ik vlieg weg……….

Pieter Column