Dronken man (38) met drugs en wapen opgepakt in Hengevelde

Vrijdagmiddag rond 17:00 uur kreeg de politie een melding dat mensen zich zorgen maakten om een man die op een bankje sliep aan de Goorsestraat in Hengevelde.
Toen zij hier ter plaatse kwamen reageerde de man niet op hen en deed hij alsof hij sliep.
Nadat meneer “wakker” was geworden was hij erg vervelend. Ook was hij flink onder invloed. Op de vraag of hij wat gedronken had antwoorde hij volmondig “yes!”.
Toen de agenten hem vervolgens naar zijn identiteitskaart vroegen wilde hij die niet geven. Hierop werd hem verteld dat hij hier een bekeuring voor kreeg en vroegen ze hem naar zijn gegevens. Ook deze wilde hij niet geven.
Zelfs na de waarschuwing dat hij aangehouden zou worden als hij niet mee zou werken was zijn enige antwoord “okay”.

Hierop wilden de agenten hem aanhouden voor het niet voldoen aan de Wet op de Identificatieplicht en openbare dronkenschap. De man dacht hier alleen anders over en wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Daarom is hij met enige hulp van het bankje gehaald en de handboeien om gedaan. De man is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Hier bleek het te gaan om een 38-jarige man uit Polen, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Daarmee is het verhaal helaas nog niet klaar. In Borne werd door medewerkers van het arrestantencomplex nog hennep, een paar zakjes wit poeder en een keukenmes aangetroffen in zijn tassen. Dit is natuurlijk allemaal door de agenten in beslag genomen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor:
– Zich in kennelijke staat van dronkenschap op de openbare weg bevinden;
– Niet voldoen aan de vordering een identiteitsbewijs ter inzage aan te bieden;
– Een wapen van artikel 2, lid 1 categorie 4, onder 7 WWM dragen;
– Het bezit van softdrugs, meer dan de gedoogde gebruikershoeveelheid;

Verder zal onderzoek moeten uitwijzen wat voor poeder er in de plastic zakjes zat. Mogelijk wordt er dus ook nog proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van harddrugs.

Na het onderzoek sturen zij de zaak op naar het Openbaar Ministerie en zij zullen een besluit nemen over de zaak.