Fietsdiefstal bij Très Chic: ‘Met camerabeelden lossen wij het meeste op’

Onlangs is bij Très Chic aan de Eeftinkstraat op klaarlichte dag een fiets gestolen; recht onder de bewakingscamera. (KLIK HIER VOOR DE BEELDEN) Heel Hengevelde en omstreken was verontwaardigd dat de daders nog niet waren opgepakt. Wegdamnieuws nam contact op met politieagent Jos Olde Daalhuis, hieronder zijn uitleg:
“Laat ik beginnen met de dag zelf, we hebben gelijk groots ingezet met meerdere auto’s maar zo iemand gaat echt niet richting zijn eigen woning. Binnen een uur is de fiets bij de heler, dus de heterdaad is eraf. Dan moeten wij toestemming vragen bij de officier van justitie om tot aanhouding over te kunnen gaan. Indien wij dat in deze gedaan zouden hebben dan wordt hij voor een relatief licht vergrijp amper gestraft. Wij proberen in dergelijke gevallen ‘te stapelen’ zodat we iemand voor langere tijd op kunnen bergen. Zodra er meerdere zaken op de plank liggen gaan we over tot actie. Hoe vervelend het ook is voor de eigenaar van de gestolen fiets.
Het aantal manuren op jaarbasis is beperkt dus als er een grote zaak tussendoor komt schuif alles weer op, maar ga er maar vanuit dat we echt ons best wel doen. Ook moeten de mensen niet denken dat camera’s niet belangrijk zijn voor ons als politieapparaat; Door camerabeelden lossen we de meeste zaken op! Ik zou zeggen Hengevelde: Hang alles maar vol met camera’s!”
Een getuige meldde in het bericht van 25 september: “Het zijn bekenden van de politie! Die met dat gele shirt is net weer vrij nadat hij een jaar in de gevangenis heeft gezeten. Gewoon op klaarlichte dag onder de camera! Het maakt ze niks meer uit, ze zijn eerst ook aan het kijken geweest bij HEBO Kozijnen!”