Henkie vindt zijn Waterloo in Hengevelde….Voorlopig!

Henk W. (48), die zich ontpopt als ‘plaag’ voor het buitengebied van de Hof van Twente, moet zes weken zitten was te lezen in TC Tubantia. De geboren Ambt-Deldenaar heeft een waslijst aan criminele activiteiten op zijn kerfstok, een strafblad van 25 kantjes, vol diefstallen en heling veelvuldig gepleegd in de Hof van Twente. Henk is dan ook een bekende van de politie zoals in DIT ITEM te lezen was: De politie kwam na een tijdje en arresteerde hem na de diefstal van de fiets van Cees van der Sluijs met de woorden; "Miste je ons al, Henkie?" Ze kenden hem dus al.
Hij staat begin juni in de garage van de familie de Wijs in Hengevelde. Het is rond tien uur ’s avonds, de bewoners en buren ‘houden hem aan’. Tegen opgetrommelde politieagenten zegt W. dat hij een auto wilde kopen. „Maar er stond helemaal geen auto te koop”, houdt de rechter hem voor. Een plausibele verklaring blijft uit.

Henk heeft geen vast woonadres, wel verblijft hij zo nu en dan in de Wonne, een woongemeenschap in Enschede. Een volgende rechtszaak dient zich reeds aan: voor een autodiefstal in Hengelo.
Henk W. sluipt geregeld over het platteland. Over verslavingen, aan drank of drugs, is niets bekend.

Mensen; let op onze Henk en waarschuw elkaar!