Suus’ vermiste konijn zit na een dagje Alblasserwaard weer veilig in het hok

Marjan, Suus en Snuf

Afgelopen zondag, 2e kerstdag, kon u op onze website lezen dat het konijn Snuf van Suus Eshuis vermist was. Inmiddels is Snuf terug bij Suus. De reis die Snuf gemaakt heeft is op zijn minst bijzonder te noemen.

2e kerstdag kwam Suus erachter dat Snuf weg was. Het hok stond open. Suus was ontroostbaar. Wat volgde was een actie om Snuf terug te halen. Flyeren in de buurt en een bericht op social media en natuurlijk op deze website.

3e kerstdag werd Suus zowaar gebeld door Marian van Bakkerij Nollen met een bericht dat iemand haar konijn had gevonden. Eind goed al goed.

Snuf heeft wel een mooi avontuur meegemaakt, want 1e kerstdag rond 12:00 uur zat Snuf nog in het hok, maar omstreeks 21:30 uur werd ze door Eva de Kiewit uit Molenaarsgraf (Alblasserwaard, gelegen in de gemeente Molenlanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland) van de Goorsestraat gehaald. Ter hoogte van de wensboom remden verschillende automobilisten voor het konijn op de weg, maar de meeste mensen reden door. Eva deed dat niet en zag dat het beest hulp nodig had. Ze nam Suus’ konijn mee naar haar huis in Zuid-Holland. Snuf had het heel gezellig met de hond op de achterbank. De volgende dag heeft Eva haar ouders uit Haaksbergen gevraagd om eens rond te vragen of er misschien iemand in Hengevelde een konijn mist. Marjan (moeder van Eva) vroeg bij bakker Nollen of dat het geval was en meteen werd ze aangesproken door 2 mensen in de winkel. Zij hadden het bericht gelezen op deze site. Een belletje naar de overkant van de straat was snel gepleegd en na het bekijken van een foto was de zaak rond. 3e kerstdag moesten John en Marjan (ouders Eva) toch in Rotterdam zijn voor bezoek en zij hebben Snuf meegenomen naar Hengevelde.
Suus was heel blij.
“We willen John, Marjan en Eva de Kiewit en natuurlijk de redactie van Wegdam Nieuws hartelijk danken voor hun inzet. Groet van Suus en de rest van de familie.”

Hieronder de foto’s van Suus haar flyeractie en de hereniging met de reislustige Snuf!

Snuf is een wereldreis rijker en Suus is het gelukkigste kind ter wereld, ze zijn weer samen!