Voor bijna duizend euro opgelicht door WhatsApp fraude

Een inwoner van de Hof van Twente is slachtoffer geworden van Whats-App fraude. Via zijn zoon kreeg hij een app dat deze tijdelijk een nieuw telefoonnummer had. Hij wilde een bedrag lenen van
€ 1944,21 en zou dat de volgende dag terugbetalen. Zoveel kon de vader niet missen. Hij kon maximaal € 933,45 overmaken en deed dat ook naar het opgegeven bankrekeningnummer. De volgende dag keek de man of zijn zoon het geld al terug had betaald. Dit was niet het geval, waarop hij zijn zoon belde, die nergens van bleek te weten. De man is helaas opgelicht en het geld is niet meer terug te halen.

Oplichters zijn er vaak heel goed in om u te laten geloven dat ze écht uw dochter, broer of goede vriend zijn. Ze appen of sms’en over uw kinderen, uw werk of iets wat onlangs is gebeurd. De oplichter heeft deze gegevens gevonden op internet. Op Marktplaats waar u iets verkocht heeft, op Facebook of bijvoorbeeld LinkedIn.

  • Breng uw bank op de hoogte
    Breng uw bank en creditcardmaatschappij meteen op de hoogte als u onraad ruikt. Misschien kan de overboeking worden geannuleerd of het bedrag worden teruggestort.
  • Verzamel bewijs
    Maak kopieën van uw bankafschriften en leg alle communicatie vast die u via WhatsApp had met de dader. Hoe u dat doet, leest u op Internetsporen.nl.
  • Doe online aangifte
    Doe aangifte als u slachtoffer bent van WhatsApp-oplichting. Met uw aangifte kan de politie de dader proberen te vinden.Online aangifte doen van WhatsApp-fraude