23 juni workshop Athletic Skills Model voor trainers en leiders W.V.V.’34

Op 23 juni wordt voor iedere trainer en leider van W.V.V.’34 een workshop Athletic Skills Model georganiseerd door de commissie Voetbaltechnische zaken. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Sport verenigt Nederland en Athletic Skills Model (zie aanvullende informatie onderaan dit bericht).

Het eerste uur van deze workshop betreft een informatief onderdeel en het tweede uur gaan we het veld op en kunnen een 20-tal trainers de gedeelde kennis in de praktijk ervaren. De avond start om 19.00 uur en het programma wordt rond 21.00 uur afgesloten. Indien de coronamaatregelen dit toelaten sluiten we deze avond af met een hapje en een drankje om daarmee dit seizoen gezamenlijk af te kunnen sluiten.

In principe gaan we ervan uit dat iedere trainer van de mogelijkheid gebruik maakt om zijn kennis en kunde te verbreden, mocht je echt niet kunnen dan kun je je afmelden bij de onderstaande personen.

Clemens Koster
Erwin Rouweler
Dennis Groothold
Geert-Jan Assink

Hieronder aanvullende informatie over het Athletic Skills Model.
“IK ZAG DAT HET GOEDE VOETBALLERS WAREN, MAAR NOG GEEN ATLETEN. ALSOF ZE EEN MOOI STUK OP DE PIANO KONDEN SPELEN, MAAR NOG GEEN MUZIKANTEN WAREN.” Met deze gedachte begon René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, al in 1995 bij AFC Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen met Prof. dr. Geert Savelsbergh, geresulteerd in een nieuw Nederlands talentontwikkelingsmodel voor het talent van iedere beweger in de sport, de gezondheidszorg, het bewegingsonderwijs en de sector kunst en cultuur.

Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model® introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau. Meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl/over-asm

(bron: www.wvv34.nl)