‘Als je zelf niet wint heb je er niks aan’

Mike te Wierik had met FC Emmen op bezoek bij MVV een geweldige slag kunnen slaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar verzuimde te profiteren van de misstappen van koplopers Roda JC en Willem II. De Drentse ploeg kwam tegen de nummer 16 niet verder dan 1-1.

Daardoor staat Emmen met 23 punten uit 13 duels 4e in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC is door het gelijkspel bij FC Eindhoven nu alleen koploper met 27 uit 13 en Willem II blijft door de nederlaag bij Jong Ajax steken op 26 uit 13, net als ADO Den Haag dat won bij Jong PSV.

Jullie hadden een mooie slag kunnen slaan met al het punt verlies bij de concurrentie
Mike te Wierik: “Ja klopt. De uitslagen waren gunstig. Maar zoals zo vaak. Als je zelf niet wint heb je er niks aan. We hebben te veel kansen gemist. We hadden duidelijk de overhand qua kansen maar ze gingen er helaas niet in”.

Als je de reis moet omschrijven, hoe ver is dit voor 1 punt op maandag avond?
“Dit is natuurlijk niet fijn zo’n reis op maandagavond, ik gok rond 2.30 thuis of zo. Maar goed. Hoort er soms helaas bij. Gelukkig nog een puntje dan al hoe wel het er 3 moesten zijn. Er waren toch wat supporters mee uit Emmen. Daar heb ik alleen maar respect voor en al helemaal op een maandag en uit naar Maastricht”.

Hoe kijk je terug op je eigen wedstrijd?
“Wel tevreden. Natuurlijk weinig gevoetbald de laatste 10 weken. Dit was pas m’n 2e wedstrijd, dus dat is het wel weer even in het ritme komen maar dat ging steeds beter”.