Cupido 25 jaar na dato weer kampioen? Bijzijn is meemaken!”

Vandaag is het toch een beetje een historische dag! Het is maar liefst 25 jaar geleden dat het eerste team van volleybalvereniging Cupido de titel in de wacht sleepte. Dat met illustere namen als Anja Hartgerink, Karin Tuinte, Karen Eshuis, Elise Leferink, Inge Doeschot, Ester Mentink, , Sheila Wenderman en Judy Wolbers, inmiddels veertigers en vijftigers.
De toppers van toen  halen enkele herinneringen op:

Ester Wegdam-Mentink
“Ik weet nog de kampioenswedstrijd was een spannende tegen Dynamiek Goor. En dat jaar was er veel strijd tussen Devoc (Delden) en ons. Onze trainer toen Adrie Holkers. We waren echt een heel hecht team, niemand die verzaakte. Dat is nog steeds belangrijk wil je in een teamsport succesvol zijn”.

Zelfs TC Tubantia besteedt aandacht aan de toppers van nu!

Elise Leferink
“Was met Adrie, we hadden een goed op elkaar ingespeeld team waarvan de basis al in de jaren daarvoor was gelegd. We hadden volgens mij tijdens de time outs in dat seizoen al kaas en worst en komkommer”.

Sheila Spijkerman -Wenderman
“Ha ha! Dat ik bij Ester in het team zat! Van het kampioenschap weet ik niet zoveel meer, maar wat ik wel nog weet is dat we een leuk hecht team hadden. Veel lol in de autoritjes naar de uitwedstrijden en gekkigheid in de kleedkamers en de 3e helft!
Tijdens de wedstrijden ging onze knop om en waren we allemaal bloed fanatiek.
We hadden een top trainer Adrie Holkers en dat resulteerde in een mooi kampioenschap!”

Inge Broshuis-Doeschot
“Haha, ik sprak net Sheila, die had het er al over. We waren met een klein team, maar 8 spelers, nu echt ondenkbaar. Met Karen Eshuis als jongste, Anja Hartgerink volgens mij als oudste en Adrie Holkes als trainer.
Sheila had er vertrouwen in en had het kampioenslied na de eerste wedstrijd onder de douche al klaar. We hebben ontzettend veel lol gehad samen en zijn het seizoen zonder blessures doorgekomen. Ondanks dat Karin Tuinte nog bij Ester over de voet reed met de auto in Diepenheim bij het parkeren!
Iedereen was er altijd. Anja Hartgerink heeft zelfs nog een wedstrijd gespeeld tijdens de bruiloft van haar zwager, tussen de dag- en avondbruiloft door.
We wonnen alle wedstrijden, behalve die in Markelo. Karen Eshuis was toen zo van slag dat ze achter in het hoekje in de gang in huilen uitbarstte.
Uiteindelijk werden we kampioen in Goor, tegen Dynamiek!”

Terug naar het heden

Rowan Berg: “Om 11 uur gaan we het Kooltje versieren voor het feest ‘s avonds en rond 15.00 uur rijden we met z’n allen richting Vasse! En dan winnen natuurlijk!”

Lotte Rotink:”Een mooie mijlpaal, en wie weet wordt dit in de toekomst nog een keer overtroffen met een kampioenschap richting de 2e divisie?”

Cupido heeft in eigen huis  tegen tegen LEDnovate Esch Stars 1 “slechts” met 3-2 gewonnen terwijl in set 1 het krachtsverschil enorm was. Daarmee deed het zichzelf enorm tekort, maar nu de titel binnen handbereik is maakt dat niet meer uit. Mirthe Escher:

“Vandaag zaterdag 30 maart, is het zover. Cupido Dames 1 gaat voor het kampioenschap! Om 15.30 zal er een supporters bus vertrekken die geheel uitverkocht is. Aan sfeer zou het niet liggen zaterdag. Om 17.00 uur zal het fluitsignaal weerklinken in de sporthal ‘t Eschhoes, van de dames van Esch Stars in Vasse. Wanneer gaat de eerste winnende set gepakt worden? Alle support is dus ook voor deze wedstrijd hard nodig. Help Cupido DS1 naar het kampioenschap!

Bijzijn is meemaken!”