Cupido moet zijn meerdere erkennen in Holyoke

De volleybaldames van Cupido hebben vanavond in sporthal de Marke met 3-1 verloren van Holyoke uit Enter. Trainer Maik Jansen:
“Ik denk een terecht verlies. We hebben moesten heel veel doen op de punten te maken en dat ging ten koste van de kwaliteit van de acties. Het gevolg is dat je tegenstander het geloof krijgt en dat je tegen zelf gaat spelen. Je zag onze foutenlast enorm toenemen vooral bij de service en dan krijg je geen druk op je tegenstander en is het bijna mogelijk te winnen.

Maar we moeten eerlijk zijn Holyoke deed het heel goed en kon gaf weinig weg. In de eerste set konden we nog wat repareren maar in de ander sets zat ook dat er niet in. Helaas maar ook dat hoort erbij. Het er nu vooral om snel weer ons eigen spel op te pakken. En er de volgend wedstrijd weer te staan”.

*Havoc heeft vanavond met 3-1 gewonnen.

EERSTE SET
In de eerste set heeft Cupido tot 23-23 nagenoeg enkel achter gestaan. Cupido speelde een moeizame eerste set waarin het op een gegeven moment met 16-9 achter stond. Opslag fouten die zij niet maakten; een tegenstander dat beter was in blokken en verdedigen.
Maar: Via 21-17 achter naar 23-23 en uiteindelijk 26-24 winst: Op karakter!

TWEEDE SET
Cupido liep snel naar uit naar een 6-1 voorsprong, het was weer voor even de vechtmachine van weleer maar uiteindelijk werd het een beetje een pech-set. Fabuleuze reddingen vanuit Enter, maar het zat Cupido ook niet mee. Een paar keer viel de bal via het net op de vloer; Van het andere veld binnen de lijnen net  op het moment dat er een winner was geslagen; Op 20-22 een foute opslag en een netfout niet bestraft werd op 17-19. Uiteindelijk met 20-25 verloren.

DERDE SET
Cupido had het moeilijk en kwam al snel met 14-9 achter. De verdediging was goed bij Holyoke en met name de libero speelde een uitstekende wedstrijd. Met een fantastisch blok van Maureen Grefte en Jasmijn Escher op 16-16 kwam de thuisploeg voor het eerst weer gelijk, maar helaas voor Cupido: Van 20-23 naar 21-24 en uiteindelijk 22-25.

VIERDE SET
De trend zette zich voort, een time out bij een 1-5 achterstand en de misère bleef aan. Het ging al snel naar 2-10. Holyoke was de betere vandaag ; De laatste set was Cupido het helemaal kwijt. Van 6-14 naar 16-22 richting een verlies van 19-25. Het blok van Holyoke maakte deze set helemaal het verschil.