Cupido neemt 4 punten mee naar Hengevelde en staat bovenaan

Cupido heeft vandaag in Borne tegen Apollo met 3-1 gewonnen en is daarmee samen met Dynamo Tubbergen (waar de dames op 17 november naar toe moeten) medekoploper.

Het idee was om gelijk te starten vanuit eigen initiatief. Vrij snel bleek de groep uit Hengevelde weer een dieseltje te zijn. Moeizaam kwamen ze aan punten. Vooral tot aanvallen kwamen de groen gelen in deze set niet echt toe. In een laatste poging nog wat te wisselen aan de kant van Hengevelde probeerden ze de set nog binnen te halen, maar dit punt ging echt terecht naar de kant van Borne; 25-18

Tweede set
In set 2 moest er wat veranderen en dat vond coach Bruno uit de Lutte ook. Met op 2 plekken een positiewissel kregen de groen gelen de boel op gang. Het spel werd goed verdeeld en er werd weer vrijer aangevallen. Met een setstand van 17-25 bleek dat ook.

Derde set
Set 3 was zowel een kopie in het spel als een kopie in de setstand. Ook hier werd de setstand van 17-25 aangetikt, mede door onhoudbare knallers en hard werken.

Vierde set
Zonder enige  verandering in de startopstelling werd er aan het laatste bedrijf begonnen. Bij de start ging het gelijk op, maar op de helft van de set kon Borne steeds een voorsprong van 3/4 punten terug zien op het scorebord. Langzaam trok dat wat bij in de bigpoints. Vanaf 24-23 was Apollo steeds in het voordeel, maar toch wist Cupido het setpoint weg te werken naar 24-24. Ook daarna kregen de Bornse meiden nog 3 setpoints, maar ook deze werden weggewerkt. Vanuit 26-26 knokte Cupido naar een setpoint voor: 26-27. Maar ook dit werd niet gelijk verzilverd. Een knappe invalbeurt van Jasmijn Escher voor de serve en een uitstekende vechtlust die nog ergens verstopt was bij de rest van de speelsters kon er uiteindelijk, op 28-30, een eindstand genoteerd worden.

Mede door het Hengeveldse support, die in grote getale mee waren gereisd, werd deze wedstrijd tot een 1-3 overwinning gebracht.

Volgende week vrijdag weer thuis in sporthal de Marke; 19.00 uur tegen Set-up Dames 3!