Cupido goes Millingen aan de Rijn, editie 2017

De wegdamse volleybalvereniging Cupido vertrok afgelopen vrijdag richting het Gelderse Millingen aan de Rijn voor het inmiddels traditionele jaarlijkse buitentoernooi. Hoe was het bij editie 2017. Ivo ten Thije o/g Boomkamp: "Ja, daar gingen we weer! Bepakt, bezakt en gemotiveerd reisden we vrijdag 19 mei af naar het pittoreske Millingen aan de Rijn om daar deel te nemen aan het Buitentoernooi, welke op 21 en 22 mei plaats vond. Met 22 man sterk en met 4 teams waren we tot op het bot gemotiveerd om prijzen in de wacht te slepen. Maar we hebben niet alleen onze volleybal-skills geshowd, ’s avonds in de feesttent werden ook onze dans-skills en public gepresenteerd.


Vrijdagochtend was de begeleiding al vroeg in de weer om de laatste dingen te regelen. Eerst een trip langs enkele Hengeveldse ondernemers, want een gehuurde bus van Ter Doest en het verse brood van Bakkerij Nollen mochten we natuurlijk niet vergeten.

De bus werd ingeladen, de aanhanger opgepakt. Tevens wist onze voorzitster onze bus nog te voorzien van enig commercieel reclamemateriaal. Millingen zou weten dat we eraan kwamen! Bedankt Vero!

De ochtendploeg vertrok rond 13:00 uur richting het Gelderse Millingen aan de Rijn. Zonder enige tegenslag kwamen we aan en mochten we meteen in de weer om onze partytent op te zetten. Een gehuurde slaaptent was al reeds opgezet door Taco’s Tentenverhuur, mooi doan keals! Zonder gebruiksaanwijzing waren we in staat om deze partytent op te zetten en te decoreren. Toch een klein schouderklopje voor ons. De VrijMiBo’s kwamen op tafel, de chips en jodekoeken uit de boodschappenkratten, die hadden we verdiend!

’s Avonds besloten we de lokale keuken te proberen en hebben we onuitspreekbare pizza’s besteld bij eetcafé ‘de Oude Haven’. Tegen 8 uur ’s avonds voegde de avondploeg zich bij ons en moesten we voorbereidingen treffen voor een avondje stappen in de feesttent, welke op het terrein stond. De bussen haarlak, spiegels en oogpotloden vlogen ons om de oren, maar het resultaat mocht er zijn! Na een paar uur op matige muziek gedanst te hebben en enkele waarschuwingen van de beveiliging en een bemoeizuchtige buurvrouw later, besloten we om de luiken dicht te doen. 

Want de volgende dag was het al vroeg dag! Extreem vroeg. De organisatie van het toernooi besloot om de muziek op standje ‘rockconcert’ door te speakers te knallen en de melodieën al rond 7 uur/half 8 door onze tere trommelvliezen te boren. ‘Goedemorgen’ dus..

De brakke hoofden verzamelden zich, het ontbijt werd gegeten, de groen-gele shirts werden aangetrokken; het was tijd om onze volleybalskills te showen. Om onze spelers nog die extra energyboost te geven hebben Ilse en Manon ’s middags de lunch voorbereid. Een eeuwenoud, traditioneel en geheim recept wat garant staat voor succesvolle prestaties in het volleybalveld. De soupe au tomate en le sausage de knak werden uitgedeeld en de energy- en motivatieboost was duidelijk zichtbaar. Kill-modus on!

 

De Cupido Beach Heren hadden echter niet zoveel succes op het veld, alle wedstrijden werden helaas verloren. Ze hadden meer succes bij de leuke omroepster met de grijze haren die altijd op de wedstrijdtafel zit met de microfoon in haar hand. Na enkele avances gemaakt te hebben slaagden de heren erin om via het omroepsysteem een persoonlijke boodschap te ontvangen, wat natuurlijk iedereen kon horen. Als dat geen liefde is..

Meer succes binnen de lijnen was er voor de Cupido Gras Dames, deze hadden alles gewonnen. De dames van Cupido Jeugd hadden ook bijna alles gewonnen. Wat een topprestatie!

Na de wedstrijden was het tijd om het zweet en gras/zand weg te douchen en ons te prepareren voor weer een avondje feesttent. Ditmaal geen matige DJ, maar een leuke coverband! Na al die inspanningen overdag bleken we nog genoeg energie over te hebben om de hele dansvloer te domineren. 

Zondag, de laatste dag. Energie verdwijnt als sneeuw voor de zon, de motivatie slinkt, de persoonlijke geurtjes verergeren; de zondag is altijd even hard hoal’n! Na een goed ontbijt en onze geheime, traditionele lunch bleken onze dames ook deze dag te presteren! Cupido Beach Dames werden 1e en Cupido Gras Dames 2e. Helaas geen prijzen voor de andere teams, maar deelname werd al zeer gewaardeerd. De zooi werd opgeruimd en het weekend werd afgesloten met een culinair uitstapje naar restaurant ‘de Grote Gele M’. Onze complimenten aan de kok!