De Wegdamse helden van de groene mat

Drie dagen per week sproeien, om 6.00 uur uit de veren om ’s avonds om 21.00 uur de dag weer af te sluiten. En dat allemaal voor de club! Ga er maar aan staan met een temperatuur die de 40 graden benaderd! Namens WVV Johan Vogt, verantwoordelijk voor de buitenaccommodatie, velden en de groenvoorziening:” Sjonnie Goorden en Jan Polman zijn inderdaad ‘s morgens van 6.30 ’s tot avonds laat nog op het complex om de velden groen en strak te houden. Op vrijdag middag sluit de rest van de Groenploeg aan met Jan Lansink, Johan Wolbers en Bennie Rupert. Dit loopt al vanaf half mei, waarbij de mat ook nog een minimaal drie keer per week gemaaid moet worden. De zomerse temperaturen hebben er behoorlijk ingehakt, vooralsnog wordt er in de komende twee weken op veld 2 niet getraind of gevoetbald, op veld 3 enkel indien hoogst noodzakelijk;  daarna maken we opnieuw de balans op”. 
WVV’34 is niet de enige in zijn soort als het gaat om de bespeelbaarheid van de velden in de Hof van Twente: De negende editie van het Hoftoernooi staat op losse groeven:

Johnny Goorden op de onlangs nieuw aangeschafte grasmaaier

Vanavond wordt in Goor beslist of het evenement op 31 augustus op sportpark ’t Doesgoor met als gastheer SV Hector doorgang kan vinden. Door de droogte en warmte in de afgelopen weken hebben de velden veel te lijden gehad en is het hoofd-grasveld van Hector mogelijk dan nog niet bespeelbaar.

Jan Polman verzorgt eveneens het 'trapveldje'achter de tennisvelden

Veld 2, Premier League groen