Dubbelvlucht wederom uitgesteld naar zondag, Jan Rupert wint Quievrain en Arnold Paalman wint Fay-Aux-Logex (Orleans)!

Afgelopen week konden de duivenmelkers uit Hengevelde inkorven voor twee vluchten. De tweede dagfond vlucht vanuit Fay Aux Loges (Orleans) van 575km en de laatste vitesse vlucht vanuit Quievrain dat op een kleine 290km ligt.

Vanwege de zware bewolking door de hele Benelux en Frankrijk werd zaterdagochtend besloten door de lossingscommissie dat het niet veilig en verantwoord was om de duiven naar huis te sturen. Er werd gekozen voor een uitstel naar zondag omdat het weer daar beter leek. Waar in Hengevelde de zware bewolking zondag de gehele dag aanhield, was het in Frankrijk, België en grote delen van zuid Nederland wel mooi weer. Reden voor de lossingscommissie om de duiven terug naar huis te sturen. De dagfond vlucht mocht 8.30 uur starten en de Vitesse vlucht moest iets langer wachten. Deze mochten om 11.00 uur beginnen aan hun terugvlucht.

De eerste duiven die terug werden verwacht, waren de duiven van de Vitesse vlucht. Om 14:45:03 was het een jaarling duivin van Jan Rupert die het eerst van de 171 duiven uit Hengevelde terug op haar hok was. Met een gemiddelde snelheid van 75km/u wist zij haar concurrentie voor te blijven. Arnold Paalman klokte de tweede duif en Bennie Rupert maakte het podium compleet met de derde duif.

Later die middag konden de melkers gaan zitten voor de dagfond vlucht. Het was een duivin van Arnold Paalman die deze afstand het eerste wist te overbruggen. Met een gemiddelde snelheid van 70 km/u was zij het snelst van de 60 duiven die mee waren naar dit station. Ook nummer twee en drie waren van Arnold waarmee hij het complete podium bezette.

Top 10 Quievrain:
1. Jan Rupert
2, 6, 7, 8, 9, 10. Arnold Paalman
3. Bennie Rupert
4. Hennie Averdijk
5. Eduard ter Avest

Top 10 Fay Aux Loges:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Arnold Paalman
8. Eduard ter Avest
9, 10. Henk ten Thije

Na de laatste Vitesse vlucht werd ook het kampioenschap van dit onderdeel compleet.
Deze was als volgt:
Onaangewezen:
1. Arnold Paalman
2. Hennie Averdijk
3. Eduard ter Avest

Aangewezen:
1. Arnold Paalman
2. Gerard Wielens
3. Ronald ten Thije

Duifkampioen:
Arnold Paalman – 19-1389630