Eindelijk: ‘Onze’ Mike boekt eerste zege sinds 27 november

Het lukte niet in december en ook niet in januari, maar de laatste kans in februari leverde dan eindelijk een overwinning op voor Mike te Wierik met zijn FC Emmen: De Drentse ploeg won na negen duels zonder zege met 2-0 van Cambuur Leeuwarden. Hoe voelt deze eerste overwinning sinds 27 november? Welke concessie (s) hebben jullie allemaal gedaan aan de speelwijze sindsdien??

Mike te Wierik: “Ja heerlijk, dat was heel lang geleden! We hebben wat dingen aangepast in het druk zetten en dat ging vorige week al een stuk beter en dat leidde gisteren gelukkig toch de eerste overwinning sinds tijden. Iedereen was vooral opgelucht, deze slechte serie duurde natuurlijk veel te lang. Wat mijn eigen spel betreft, ik denk dat het vrij goed ging. Dus dat was fijn!”

Maikel Kieftenbeld (voor rust) en Joey Konings (in de tweede helft) zorgden voor de treffers. Door de zege blijft FC Emmen weliswaar 12e in de Keuken Kampioen Divisie, maar is het gat richting de play-offs verkleind. Op dit moment bedraagt het verschil met VVV (in de huidige stand de laatste ploeg die mag deelnemen aan het toetje voor promotie) twee punten, al heeft Emmen wel een wedstrijd minder gespeeld.