Emma Tuinte maakt haar debuut in Eredivisie bij Kwiek

Het was zaterdag een bijzondere dag voor Emma Tuinte. De jonge handbalster uit Hengevelde is al enkele jaren actief bij Kwiek uit Raalte, waar het eerste elftal uitkomt in de Eredivisie. Geheel onverwacht maakte ze zaterdag haar debuut in de hoofdmacht. Het duel tegen Venlo werd met 19-32 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. We vroegen Emma wat de reden was dat ze mocht debuteren.

Hoe kijk je terug op je debuut?
We hebben helaas verloren en moesten tegen de nummer 1/2. Dus dat was direct echt een leuke wedstrijd om mee te mogen spelen. Ik heb 15 tot 20 minuutjes gespeeld op m’n eigen positie, de midopbouw.

Waarom mocht je meedoen?
Haha, dit is wel grappig verhaal. Ik was met mama onderweg om de wedstrijd te gaan kijken en toen we er bijna waren appte Jildou mij, de trainster van dames 1, of ik al onderweg was en eventueel kleding mee had genomen. Ze wist dat ik kwam kijken. Papa is snel achter mij en mama aangereden om m’n schoenen te brengen. Ik was er 10 minuten voor de wedstrijd begon dus snel kleren aan en warmlopen op
iemand anders schoenen. Daarna kwam papa met mijn eigen schoenen en toen kon ik in de 2e helft mijn debuut maken. Er was één meisje toch niet helemaal fit dus ze vroeg of ik voor de zekerheid op de bank wou zitten.. Gelukkig ook nog minuten kunnen maken dus.

Is er kans op meer speeltijd volgend seizoen of wat is je eigenlijke team?
Ik speelde afgelopen weekend zelf m’n laatste wedstrijd van het seizoen met dames 2, m’n eigen team. Daarna hebben wij even twee weekjes vakantie, want de competitie zit erop. Nu toch de komende twee weken nog even meetrainen met dames 1 en de laatste twee wedstrijden mee met dames 1. Ook dan hopelijk nog even wat minuutjes maken”, besluit Emma.

Veel succes gewenst en we blijven je volgen!