Mike wint in de slotseconden van Jong AZ: “Enorme vreugde”

Mike te Wierik heeft de thuiswedstrijd tegen Jong AZ met 2-1 gewonnen en speelde na lange tijd  weer eens  de volle 90 minuten. Het ging niet makkelijk voor de Emmenaren, maar na een doelpunt in de extra tijd stond er een verdiende zege op het bord. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd in en gelijkspel zou eindigen.  Tot in de blessuretijd. De Emmenaren bleven aandrukken en via via kreeg Vlak de bal van dichtbij voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en schoot onberispelijk binnen: 2-1. Die voorsprong gaf FC Emmen niet meer weg en zo bleven de drie punten op De Oude Meerdijk, waar daarmee het oktoberfest kon beginnen.

Mike, hoe voelde het en hoe voelt het: 90 minuten maken?
“Ja dat was lang geleden haha. Het was geen top wedstrijd maar goed. Uiteindelijk moet je die ook winnen. Jong AZ had wel een paar leuke spelers dus zo makkelijk ging het ook niet”.

De winnende in de 97e minuut: dan komt de cliché vraag, wat ging er door je heen?
“Enorme vreugde natuurlijk, als je een wat mindere wedstrijd toch wint en dan helemaal zo laat in de wedstrijd is dat heerlijk! Iedereen was enorm blij. En ook opgelucht want de kansen hebben we nog wel gehad”.

De top vier, daar staat nogal wat hè! Ik neem aan dat jullie doelstelling uitgesproken is?
Ja het staat dicht bij elkaar met een aantal grote clubs. In eerste instantie willen we de playoffs halen om vanuit daar verder te kijken”.

De eerstvolgende wedstrijd voor onze Mike is op maandag 6 november in Maastricht: MVV uit.