Finale TCPM Tukker Cup: Turken tijdig ‘op de vlucht’

Indien je rond de klok van 19.45 het sportpark Rupertserve naderde dan was de kans groot dat je een auto tegenkwam met daarin mensen van Turkse afkomst. Het Turkse sc Barbaros keerde lichtelijk gedesillusioneerd huiswaarts na een 3-0 nederlaag:
Op sportpark het Ruperts Erve van WVV’34 werd voor het tweede jaar op rij de finale gespeeld van de TCPM Tukker Cup. Hoofdklasser DETO Twenterand had net zoals vorig seizoen de finale bereikt en speelde tegen zondag tweedeklasser SC Barbaros. De sfeer was uitermate ontspannen, zomeravond voetbal waarbij de duels niet werden geschuwd; maar het acceptatievermogen en respect stond bij beide partijen hoog in het vaandel.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams even zoeken. De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor de hoofdklasser uit Vriezenveen. Naar mate de eerste helft zich vorderde werd DETO steeds meer de bovenliggende partij. Na 30 minuten werd dit beloont door een treffer van J. Exterkate waarmee de 1-0 op het scorebord kwam. Na de tegentreffer herpakte Barbaros zich enigszins en kwam het steeds vaker voor de goal van DETO.
Na de rust probeerde Barbaros dit door te zetten maar het mocht niet baten. In de 60e minuut verdubbelde K. Peppels de stand. Na dit moment kwam Barbaros niet verder dan een paar afstand schoten. In de 90e minuut van de wedstrijd maakte A. Nijland met een prachtig afstandsschot de 3-0. Hierdoor pakte DETO voor de tweede keer op rij de TCPM Tukker Cup, en mag zich hiermee de beste amateurclub van Twente noemen.

Na de wedstrijd werd rechtsback S. Nijhuis van DETO door de organisatie uitgeroepen tot de speler van het toernooi.