FK Cukaricki – FC Twente: Je moet er wat voorover hebben!

FC Twente leeft als nooit tevoren! Nog nooit zijn er zo veel jaarkaarten verkocht, skyboxen aan de man gebracht en sponsorgelden binnengehaald. Dit gekkenhuis is ook Hengevelde niet voorbij gegaan! Dani Morsink onderbreekt er zelfs zijn vakantie voor! Van Mallorca is hij nu onderweg naar Belgrado! Op het moment van schrijven bevond hij zich in Hongarije.
Samen met twee vrienden voor even uit zijn vakantiebubbel en zo vliegt hij eerst naar Wenen. Vervolgens rijdt het gezelschap per huurauto door naar Belgrado voor een flitsbezoekje FK Cukaricki – FC Twente (aftrap 20.00 uur).  Om er te komen werd nog een hels karwei. Het enige betaalbare vliegticket vanuit Mallorca bleek een retourtje Wenen te zijn, voor 130 euro. Dani:
“Afgelopen maandag zijn we naar Mallorca afgereisd met de kameraden. Dit stond al vast voordat de loting bekend was. Toen de datum bekend werd (helaas tussentijds ook nog gewijzigd) gingen we kijken wat de opties waren om naar Belgrado te gaan. Vliegtickets waren behoorlijk duur, dus was de oplossing voor een relatief goedkope prijs om te vliegen op Wenen en vanuit daar een auto te huren en de laatste 600 km naar Belgrado te overbruggen met de auto samen met mijn neef Ramon Voortman en kameraad Koen Grefte.

Van kleins af aan ben ik vanuit huis opgegroeid met FC Twente. Al die jaren alles meegemaakt van kampioenschap tot aan degradatie. Maar Europa in met FC Twente nog nooit. Vandaar ook de keuze om deze trip te maken!”

Ook Edo ten Thije en Berend Dubbe zijn erbij morgenavond, zij zijn al in Belgrado! Ze waren helaas niet voor commentaar bereikbaar

Links Dani Morsink, daarnaast uit Koen Grefte uit Delden en rechts Ramon Voortman uit Goor De foto is gemaakt bij het vliegveld in Mallorca net voordat we het vliegtuig in stapten

De foto boven is gemaakt in Wenen waar ze de auto hebben gehuurd.

FC Twente zelf vertrok woensdagmorgen vanaf Twente Airport richting Belgrado. De club verwacht in totaal zo’n 400 supporters uit deze regio bij het duel in de derde voorronde van de Conference League tegen FK Cukaricki. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op RTL7.