Gerard Wielens wint ook 2e jonge duivenvlucht, Arnold Paalman domineert midfond vlucht

Afgelopen weekend was het wederom een druk duivenweekend voor de duivenmelkers van de Witpen. Op donderdagavond kon er ingekorfd worden voor een vlucht voor de oude duiven vanuit Dizy le Gros en op zaterdagavond kon er worden ingekorfd voor de 2e jonge duivenvlucht, ditmaal vanuit Heusden – Zolder.

Zaterdagmorgen om 07.45 werden de oude duiven gelost vanuit Dizy le Gros met een ZW wind. Dit resulteerde in hoge snelheden waarin de duiven huiswaarts keerden. De eerste duif die de weg terug wist te vinden was een doffer van Arnold Paalman. Met een gemiddelde snelheid van 111 km/u wist hij de 341 kilometer naar huis in iets meer dan 3 uur te overbruggen en landde om 10.49.16 op het hok. Dat de rest van Arnold zijn duiven ook in goeden doen zijn blijkt deze vlucht maar weer, de eerste 9 duiven op de uitslag komen bij hem vandaan.

De top 10 van de midfond vlucht was als volgt:
1,2,3,4,5,6,7,8,9. Arnold Paalman
10. Rudie en Stan ten Thije

De jonge duiven werden op zondag gelost. Om 8.30 kregen zij de vrijheid om te beginnen aan hun terugreis van 158 kilometer. De eerste duif die deze afstand wist te overbruggen was die van Gerard Wielens. Om 10.06.14 kwam het jong aangevlogen bij zijn hok en bij constatering had deze een gemiddelde snelheid bereikt van 99 km/u.

De top 10 van de jonge duiven vlucht was als volgt:
1, 4. Gerard Wielens
2. Bennie Rupert
3, 5, 6, 7. Arnold Paalman
8,9. Eduard ter Avest
10. Hennie Averdijk