Hengevelde op de Red Bull Ring: ‘Alles was oranje!’

De Hengeveldse Red Bull ploeg keert huiswaarts, gekkenhuis!.

Het is een week geleden dat het Nederlands Elftal faalde om door te gaan naar de volgende ronde van het Europees Kampioenschap Voetbal. Helaas, het is nou eenmaal niet anders. Gelukkig hoeven we de oranjekoorts nog niet helemaal te laten zaken. Onze eigen Max Verstappen doet het namelijk rete-goed in de Grand Prix! Vanuit heel het land reisden Nederlanders af naar de race in Oostenrijk waarbij voor het eerst volledig publiek was toegestaan, zo ook vanuit Hengevelde! Jan de Witte:
“Wat een dag met wat een klapstuk van Max! Om 12 uur startte de Porsche GT3. Een race met 5 Nederlanders in de baan. Daarna een heuse vliegshow om 13.30 en om 15.00 uur ging de race van ‘onze Max’ van start. De ontlading van de derde overwinning op rij mag echt uitbundig genoemd worden! Ik denk dat 70 % van alle toeschouwers uit Nederland kwam of fan van Max is! Het leek al zo oranje, maar als iedere buitenlandse fan van Max ook nog eens een oranje shirt aandoet: Dan is alles oranje!”

Vorige week waren er nog 3.000 fans aanwezig bij de race op de Red Bull Ring, maar dit weekend kon het oranje leger in vol ornaat het slagveld betreden.

Max Verstappen: “Zo veel oranje, geweldig om te zien. Al dat oranje, dat motiveert natuurlijk enorm.”
Zowel bij de start en het einde werd het circuit gehuld in een compleet oranje rookgordijn.