Hengeveldse verenigingen stoppen per direct met kampioensritten

Na een kampioenschap een rondje door het dorp op een platte wagen, huifkar of vrachtwagen om het kampioenschap te vieren. Voor iedereen die wel eens kampioen is geworden met het team is dit heel herkenbaar en nagenoeg altijd onderdeel van het kampioensfeest.

De afgelopen jaren zijn echter vaker ongelukken gebeurd met dergelijke kampioensritten. Ook afgelopen week gebeurde er een verschrikkelijk ongeluk in Zeeland. Ongevallen met grote impact voor slachtoffers, nabestaanden en iedereen rondom hen. Daarnaast spelen bij dergelijke ongevallen ook strafrechtelijke en civielrechtelijke consequenties.

De besturen van de 5 grote sportverenigingen in Hengevelde, W.V.V.’34 – WHC – Cupido – Wegdamse TC en Loopgroep Hengevelde – hebben in gezamenlijkheid besloten om deze rondritten binnen de verenigingen per direct niet meer toe te staan. Dit gezien de grote risico’s die hieraan verbonden zijn. Dit risico willen en kunnen we niet nemen.

Ook teams en ouders roepen we op dergelijke rondritten niet zelf te organiseren. We dragen hierin met elkaar een grote verantwoordelijkheid. Uiteraard zijn er voldoende andere manieren om een kampioenschap volop te vieren, daarin denken de verenigingen graag mee.

(bron: www.wvv34.nl)