‘Het was best gezapig’

Even had Mike te Wierik de hoop toen scheidsrechter Laurens Gerrets vlak voor tijd, bij een 1-0 stand voor VVV-Venlo, naar de penaltystip wees. Vicente Besuijen ging naar de grond en ondanks het zeer matige spel leek de Drentse ploeg alsnog met een punt uit De Koel te vertrekken. Maar niets bleek minder waar. Gerrets, die zelf op vijf meter van situatie stond, liet zich overrulen door zijn assistent, die op minstens veertig meter afstand stond.

Geen penalty, geen gelijkmaker en in de blessuretijd besliste invaller Pepijn Doesburg het duel tussen twee ploegen die hopen op de deelname aan de play-offs in het voordeel van de geelhemden: 2-0.

Geen schim van het Emmen van vorige week, wat maakt het verschil zo groot denk je?
Mike: “Ja het was best gezapig. Er zat weinig energie in de ploeg. Dan heb je het tegen elke tegenstander lastig. We gaven nog niet eens zo heel veel weg maar het is dan gewoon zonde dat je hem tegen krijgt via een cornerbal

Geen strafschop mee, even later wel de 2-0 tegen
“Ik hoorde dat het inderdaad een discutabele penalty was maar ik weet niet of de grensrechter hem mag overrulen. Maar goed uiteindelijk moet je ook gewoon meer afdwingen en dat hebben we niet goed genoeg gedaan”.

Plek gezakt
Door de nederlaag zakt FC Emmen van plek 9 naar plek 10. VVV-Venlo passeerde de Drentse club en heeft nu drie punten meer en ook een wedstrijd meer gespeeld. Plek 9 geeft zoals het nu lijkt recht op het spelen van het toetje.