‘Ik had liever tegen Twente gespeeld volgend seizoen’

Mike te Wierik heeft met FC Groningen de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met grote cijfers gewonnen. Excelsior werd met 4-0 verslagen. FC Groningen heeft 37 punten uit 33 wedstrijden en staat op de twaalfde plaats in de eredivisie. Het gat met Heracles Almelo is twee punten. Er zijn mindere scenario’s te bedenken voor een uitzwaai wedstrijd Mike?
"Ja klopt. Uiteindelijk was het een mooie middag voor ons. De eerste helft speelden we niet eens goed, maar kwamen we wel 2-0 voor. De tweede helft hebben we het goed gedaan en terecht met 4-0 gewonnen. Excelsior heeft geen kans gehad dus we kunnen tevreden zijn. Over mijn eigen spel van vandaag was ik wel tevreden over. Goed aan de bal en prima verdedigd dus het was een goede laatste thuiswedstrijd!”
Hoe kijk jij tegen de degradatie van FC Twente aan, wat doet het jou?


Euhm ja ik had liever tegen Twente gespeeld volgend seizoen in de eredivisie maar ik denk dat als je laatste staat op dit moment dat je terecht gedegradeerd bent, dus dan moet je daar ook realistisch naar kunnen kijken mede doordat er gewoon veel dingen fout zijn gegaan de laatste jaren. Maar ik snap goed dat het voor de club en regio natuurlijk zonde is”.

Zondag 29 april was voor Yoëll van Nieff wel een heel bijzondere middag. Na zijn 92ste officiële optreden, waarin hij ‘en passant’ nog twee assists gaf, zit zijn verblijf als speler bij FC Groningen er na veertien jaar op. Marcel Groninger, Kasper Larsen, Ernest Faber verlaten de club na respectievelijk vijf, drie en twee jaar. Na afloop van het duel werd Ritsu Doan gehuldigd als Payt Speler van het Jaar 2018.