Ingezonden Cupido: Minikamp ‘12

Zaterdag 21 en zondag 22 april was het dan zover: Het jaarlijkse Cupidokamp! Hét weekend dat de ouders rust hebben en het jeugdbestuur druk in de weer is om de mini’s van Cupido te vermaken. En of het jeugdbestuur er druk mee is geweest! Zoals elk jaar was er ook dit jaar een thema, namelijk: Pipi Langkous en Piraten. Met dit thema beloofde het een geslaagd weekend te worden en dat is gelukt!De piraten en Pipi’s van Cupido moesten zaterdags al vroeg uit de veren. In afgeladen auto’s gingen we omstreeks half 11 naar de blokhut in Eibergen waar we dit weekend bivakkeerden. Een bus, mede mogelijk gemaakt door Rotink Mechanisatie, zorgde ervoor dat alle bagage veilig over kwam. De sfeer zat er al meteen in. De mini’s waren uitgedost als piraten en pipi’s en de begeleiding bleef natuurlijk niet achter.

Eenmaal aangekomen bij de blokhut was het tijd om onze slaapplaatsen in orde te maken. Slaapzakken, kussen, knuffels en pompen vlogen je om de oren; het was een drukte van jewelste. Natuurlijk ging dit gepaard met nodige probleempjes: ‘Mijn luchtbed is lek!’ ‘Wil jij mijn luchtbed oppompen?’, ‘Ik kan nergens liggen, er is geen plek.’, ‘Mijn knuffel is weg!’. Gelukkig was daar onze getrainde begeleiding die voor elk probleem een oplossing wist te vinden.


De luchtbedden lagen, de bedden waren opgemaakt, knuffels en pyjama lagen klaar; het was tijd voor Levend Cluedo! Onze mini’s ontpopten zich tot ware detectives, want ze moesten een moord oplossen. Het fanatisme bij onze mini’s was zo groot, dat een hagel- en regenbui hen niet kon weerhouden van het oplossen van de moord!

Na Levend Cluedo werd er een grote ontdekking gedaan! Roos vond een schatkaart in het bos! Het was een oude schatkaart met tekeningen en een onleesbare tekst. We konden er NIKS mee! Toch gingen er een aantal kinderen op zoek naar de schat. Helaas is het die middag niet gelukt om de schat te vinden.
Toen werd het tijd dat de hongerige magen van de pipi’s en piraten werden gevuld. Terwijl de kinderen in het bos speelden, oefenden voor de bonte avond of lagen te kletsen in de blokhut, stonden Jordi en Ivo in de keuken om de kinderen te voorzien van de lekkerste pannenkoeken. De pannenkoeken smaakten zo goed dat er zelfs een yell voor bedacht werd: ‘Go with the flow with the pannenkoeken van Ivo!’ Dit terwijl Jordi ze gebakken heeft..

’s Avonds was het tijd om de voetjes van de vloer te gooien. Onze mini’s hadden allemaal een eigen liedje ingestudeerd. De hits van K3, Nick & Simon en Toy Box beukten uit de speakers! Er werd gedanst, gezongen, gefeest; het was een groot succes. Natuurlijk kon de begeleiding niet achterblijven. Op de wereldhit ‘Lief klein konijntje’ bracht het jeugdbestuur een wervelende show weg!
Vervolgens kwam ineens de echte Pipi Langkous binnenstormen. Ze had de schatkaart in haar hand, alleen kon ze de schat niet vinden. De kinderen merkten meteen op dat ze de schatkaart ondersteboven hield. Toen Pipi de schatkaart omdraaide kon ze ontcijferen wat er op de schatkaart stond: ‘Volg de lichtjes in de bus en dan vind je schat!’ Dit betekende dat de mini’s het bos in moesten en sommige mini’s zagen dit toch niet zo zitten. Er waren namelijk stropers in het bos, die ook de schat wilden vinden. Toch durfden ze bijna allemaal. Met de tranen over de wangen en met een fijngeknepen hand van de begeleider durfden ze toch het bos te betreden. Gelukkig is de schat uiteindelijk gevonden.

De volgende dag begon met een goed ontbijt. Na alle snoepjes, chipjes en pannenkoeken was het tijd voor een gezonde kost. De kinderen hebben natuurlijk wel brandstof nodig om de dag weer door te komen. Dit gold dubbel voor de begeleiding!


’s Middags werd er weer een bosspel gedaan namelijk: Levend Stratego. De kinderen moesten elkaars vlag veroveren! De echte strijders in de kinderen kwamen naar boven en het was elk potje weer spannend. De begeleiding zat op het puntje van hun denkbeeldige stoel! Spanning en sensatie!

De tassen werden vervolgens gepakt, de blokhutten schoongemaakt en daarna wachtte het laatste middagmaal. De kinderen werden getrakteerd op patat en frikadellen of kroketten (alsof ze nog niet genoeg hadden gegeten).Toen was het alweer tijd om te gaan. De ouders kwamen aangereden om de kinderen op te halen (en om de begeleiding uit hun lijden te verlossen). De bus van Rotink Mechanisatie werd weer ingepakt met alle tassen en met gierende banden vertrokken we naar Hengevelde. Daar stonden alle ouders te wachten de uitgeputte kinderen en nog uitgeputterde begeleiding te ontvangen.

Wij, het jeugdbestuur, willen jullie allemaal van harte bedanken voor een super weekend. Zonder jullie was het natuurlijk nooit gelukt om er zo’n leuke tijd van te maken. Ook willen we alle ouders bedanken die hun tijd en energie hebben opgeofferd om ons te helpen. Tot slot willen we Rotink Mechanisatie bedanken voor het beschikbaar stellen van de bus. We hopen dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn, zodat we er weer een knallend weekend van kunnen maken!

Groetjes,

Het Jeugdbestuur van volleybalvereniging Cupido