Invaller Gijs Pierik redt strijdend W.V.V.’34 in extremis: “Je zag de ontlading”

W.V.V.’34 heeft vandaag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Saasveldia. In eigen huis werd met veel moeite de ploeg uit Dinkelland over de knie gelegd.  W.V.V.’34 wist van meet af aan wat ze te doen stond. De drie punten binnenhalen tegen laagvlieger Saasveldia. De tegenstander speelde compact, ondanks dat kreeg W.V.V.’34 in de 6e minuut de eerste grote kans nadat Randy Smit diep gestuurd werd door Remi Leferink. 1 op 1 met de keeper volgde, maar helaas voor de rappe aanvaller geen treffer.
W.V.V.’34 kreeg meerdere mogelijkheden voor de thee  in de naam van spits Wouter Horstink en middenvelder Dani Morsink. Saasveldia moest zich hoofdzakelijk beperken tot tegenhouden op enkele speldenprikken na.
Ook de lichtvoetige Lars Aarnink faalde oog in oog met de keeper in de 32e minuut, en dan geldt dat oude wetje: Als je hem zelf niet maakt…
De scheidsrechter gaf voordeel wat geen voordeel werd en de counter die daarop volgde werd vanaf de achterlijn binnengetikt in de 35e minuut. Een score die de verhoudingen niet weergaf, 0-1. Tom Pierik, die normaal in het tweede elftal keept, was geklopt. Hij verving Kevin Smit die op dit moment in Zuid-Afrika verblijft.

Gelijk na rust was het wederom W.V.V.’34 dat de klok sloeg wat resulteerde in een bal op de lat en de gelijkmaker hing in de lucht.
En de mannen die de ploeg bij de hand dienen te nemen deden dat vervolgens. De ervaren Stan Aarnink bracht de Hengeveldenaren na zo’n 53 minuten op gelijke hoogte. Hier namen de groengelen geen genoegen mee en gingen door, want twee verliespunten zijn niet welkom in de strijd om de bovenste plekken. Met het inbrengen van Gijs Pierik, de aanvoerder die normaal in de punt van de aanval staat, ging de ploeg van Niki Leferink vol op de aanval.
Toen het in de slotfase alsnog uit dreigde te draaien op het gelijke spel, was daar uitgerekend de zojuist genoemde Gijs Pierik, die na een hectische week zijn ploeg naar de overwinning schoot. 2-1 in de 84e minuut. W.V.V.’34 gaf niets meer weg en zo bleven de punten in Hengevelde.

We vroegen Robin Rikkert, die jarenlang bij Saasveldia speelde en inmiddels een echte Wegdammer is geworden naar zijn reactie, in de slotfase met 2-1 winnen van je oude club, hoe voelt dat? “Ja dat voelt goed! Denk dat er ook maar één team verdiend had om te winnen en dat waren wij. We hadden voor de rust al vijf 100% kansen. Daar hadden er gewoon een paar van in gemoeten.”
Was het een terechte uitslag, of ging het eigenlijk te moeilijk vandaag? Dat uitgerekend invaller Gijs de winnende maakt, wat deed dat met de ploeg? Robin: “Uiteindelijk ging het wel te moeilijk in de tweede helft, maar verdiend dat we de 2-1 maken. En dat Gijs dan ook nog de goal maakt is natuurlijk helemaal geweldig. Je zag de ontlading wel bij het vieren van de goal”, besluit de middenvelder.