Jan Rupert het snelst vanuit Charleville, Henk ten Hoopen wint eerste dagfond vlucht!

Afgelopen zaterdag stonden er twee vluchten op het programma voor de liefhebbers van de Witpen. Een vitesse vlucht (tot +/- 300 km) en de eerste dagfond vlucht (500 tot 750 km) van het jaar.

De eerste duiven die terugkwamen, waren die van Charleville. Dit was +/- 300 km hemelsbreed voor de duiven. Zij werden om 08.30 gelost en met een Noord-Oosten wind hadden de duiven wederom geen gemakkelijke vlucht. De eerste duif welke het thuishonk wist terug te vinden was een doffer van Jan Rupert. Om 12.42.22 was deze terug op zijn hok en wist daarmee voor Jan de eerste plek binnen te slepen. De tweede duif was van Gerard Wielens gevolgd met het brons voor Eduard ter Avest.

De top 10 was als volgt:1. Jan Rupert2. Gerard Wielens3. Eduard ter Avest4, 5, 7. Combinatie Mulder6, 10. Hennie Averdijk8. Henk ten Hopen9. Ronald Elferink

Toen de duiven van Charleville weer thuis waren, kon het wachten voor de dagfond vlucht beginnen. De duiven werden gelost in Sermaises. Dit ligt ongeveer 535 km vanaf Hengevelde. Deze duiven werden een uur eerder gelost dan Charleville, om 7.30. Na ruim 8 uur vliegen wist de eerste duif zijn hok te vinden, welke in Neede ligt in de achtertuin van Henk ten Hoopen. De doffer van Henk was zijn concurrentie maar net voor, want hij werd op de voet gevolgd door een duif van de combinatie Mulder, welke 13 seconden te kort kwam voor een eerste plek. Ook de derde plek was voor de combinatie uit Markvelde.

De top 10 was als volgt:1, 6, 7. Henk ten Hoopen2, 3, 5, 8, 9. Combinatie Mulder4. Jan Rupert10. Henk ten Thije