Jasper en Alfons Mulder winnen Marche, Eduard ter Avest wint Gray

Afgelopen weekend waren er wederom twee vluchten voor de liefhebbers van de Witpen. Ze konden hun duiven opmaken voor een dagfondvlucht van 535 km vanuit Gray en de laatste vitesse vlucht van het jaar vanuit Marche. Ongeveer 235 kilometer voor de duiven.

Om half 8 ’s morgens werden de duiven van de Vitesse gelost in Marche. 91 duiven van de Witpen trokken huiswaarts met een zwakke zuidoostenwind. De eerste duif welke deze afstand te overbruggen was de 22-8161075 van vader en zoon Mulder. Ook nummer twee stond op hun naam. Het podium werd compleet gemaakt door een doffer van Ronald ten Thije.

De top 10 van Marche was als volgt:
1, 2. Combinatie Mulder
3, 4, 5, 7. Ronald ten Thije
6. Gerard Wielens
8. Eduard ter Avest
9. Ronald Elferink
10. Hennie Averdijk

Om 07.00 werden de duiven vanuit Gray gelost. 43 duiven van de Witpen starten aan de 535 kilometer die ze moesten overbruggen. Een knappe prestatie van deze dieren om deze afstand in deze warmte te overbruggen. De eerste duif welke na 8 uur vliegen terug op zijn hok was, was een duivin van Eduard ter Avest. De tweede duif was van Henk ten Hoopen en de laatste plek op het podium werd bezet door de combinatie Mulder.

De top 10 van Gray was als volgt:
1, 7, 9. Eduard ter Avest
2, 8, 10. Henk ten Hopen
3, 4. Combinatie Mulder
5. Sjonnie Doornkamp
6. Jan Rupert