Jeugd Cupido en Polstars kijken uit naar Olympische spelen! ‘Clinic super!’

Woensdagavond heeft Christiaan Varenhorst, een beachvolleyballer van wereldklasse samen met Stefan Boermans van het Beachvolleybal Team Nederland een beachclinic verzorgd voor de jeugd van 11 t/m 18 jaar van volleybalvereniging Cupido Hengevelde en Polstars Bentelo. Voorzitter Veronique Beuving:”De weergoden waren ons goed gezind! De pittige onweersbuien gingen wel heel vlak langs het beachveld, maar ondanks de voorspellingen er viel geen spatje regen!
De beachclinic bestond uit inloopoefeningen, techniektraining en ook de kneepjes van het beachvolleybal, zoals het stil leggen van de bal in de lucht en het rekening houden met de wind werden uitgelegd. Veel foto’s werden gemaakt en deze zijn te zien in dit prachtige FOTOALBUM van de huisfotograaf van Cupido Inge Workel. 
Een leuke ervaring voor onze jeugd! Gaaf dat we Christiaan Varenhorst en misschien ook Stefan Boermans volgend jaar op de olympische Zomerspelen in Tokio in actie zullen zien en maar hopen dat zij daar dan ook een medaille gaan ophalen!”


De B2 en A-teams

Varenhorst is een beachvolleyballer van wereldklasse, hij verloor in 2015 met Nummerdor de finale van het WK na zelf 5 matchpoints te hebben gehad. Varenhorst bereikte op de Olympische Spelen 2016, samen met zijn partner Nummerdor, de kwartfinale van het beachvolleybaltoernooi. Ze werden uitgeschakeld door het eveneens Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen. Op het WK van 2017 bereikte Varenhorst met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen de vierde plaats.

Christiaan Varenhorst en Stefan Boermans 'in training' voor de Olympische Spelen in Hengevelde