Mike doet met FC Emmen wat het doen moet in Den Bosch, maar is er nog niet

De fans van de club van Mike te Wierik FC Emmen zullen nog een extra week in spanning moeten wachten of hun club wel of juist niet de play-offs gaat halen. De Drentse club deed gisterenavond wel wat er werd verlangd (winnen bij FC Den Bosch, met 1-2), maar omdat MVV won bij Jong AZ is de strijd om de laatste twee play-off-tickets nog niet beslist.

Een bescheiden feestje gisterenavond Mike?
“Nee geen feestje hoor. We hebben nog helemaal niks. Moeten volgende week winnen anders sluit je het seizoen met een grote domper af”.

Uit het niets op 1-0 voorsprong, is er nu toch een bepaald geloof in het team geslopen?
“We gaven niet veel weg, en dan maakt Parzyszek de bal goed af en kom je op 0-1. De tweede helft maakt je 0-2 na een goede voorzet. Dan krijg je een kwartier voor tijd de 1-2 tegen uit een vrije trap en dan weet je dat het nog gaat spoken het laatste kwartier. Maar gelukkig trokken we hem over de streep”.

Graafschap thuis is op voorhand geen makkelijke wedstrijd maar waarom gaat dat toch lukken?
“Nee dat is zeker geen gemakkelijke wedstrijd. We moeten er volle bak tegen aan!”

Die strijd zal volgende week, op de allerlaatste speeldag, de apotheose kennen. FC Emmen heeft in principe aan een zege genoeg, al moet het dan wel een beetje hopen op hulp elders. Dit omdat MVV nog altijd plek 2 in de strijd om de vierde periodetitel kan grijpen. MVV moet dan wel winnen van VVV-Venlo. NAC, dat één punt meer heeft dan Emmen, gaat op bezoek bij TOP Oss. En ook NAC zal in principe moeten winnen om niet buiten de boot te vallen.