Mike houdt houdt met FC Emmen play-off-droom in leven na bizarre wedstrijd bij Telstar

Wat een avond in Velsen-Zuid. Halverwege het duel op het gure Sportpark Schoonenberg leek het seizoen van FC Emmen voorbij, maar in een tijdsbestek van 22 minuten in de tweede helft boog de Drentse club een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Die stand trok Emmen, op het laatst nog met bloed, zweet en tranen, over de streep. Wat was jouw gevoel op dat moment??

Mike te Wierik: “Poeh ja de eerste helft was gewoon heel lastig. De weersomstandigheden werkten ook niet echt mee maar we speelden gewoon heel erg slechts aan de bal. Waardoor je hun elke keer liet counteren. Maar de tweede helft hebben we het goed opgepakt en met een blunder van hun keeper kwamen we helemaal terug in de wedstrijd. Dan is het wel lekker dat je ook zo een keer een wedstrijd wint”

De achterstand op een plek in de play-offs bedraagt met nog drie duels te spelen één punt, al heeft MVV wel en wedstrijd minder gespeeld. De club uit Maastricht speelt zaterdagavond thuis tegen koploper Willem II.
Wat doet dit met de groep?
“We doen nog steeds mee voor de play-offs. In de rust dacht je dat het klaar was want je moest winnen vandaag en dan richt je je nog 1 keer op en pakt dat gelukkig goed uit. We zitten nog in de race maar we moeten wel beter spelen dan de eerste helft anders ga je het niet halen. Dus hopen dat Willem II wint van MVV morgen
Trainer Fred Grim in onlangs ontslagen,  wat is echt anders onder de nieuwe trainer Alfons Arts?
“Nog niet zo veel eigenlijk, iedere trainer heeft z’n eigen accenten maar om heel veel aan te passen in een week tijd werkt ook niet dus dat gebeurd langzaam”.

De eindfase: “Met kunst- en vliegwerk hield Emmen stand, waarna het feestje gevierd kon worden”
Hoe zie jij jouw aandeel hierin?
“We doen het met z’n allen natuurlijk, maar uiteindelijk hebben we goed verdedigd met elkaar ook al was het nog een paar keer close. Maar gelukkig nemen we de hele belangrijke 3 punten mee”.

Daardoor blijft de play-off-droom in leven.
De achterstand op een plek in de play-offs bedraagt met nog drie duels te spelen één punt, al heeft MVV wel en wedstrijd minder gespeeld. De club uit Maastricht speelt zaterdagavond thuis tegen koploper Willem II.