Mike naar de halve finale

Mike te Wierik gaat met zijn FC Emmen dankzij een 1-0 overwinning op FC Dordrecht naar de halve finale van de play-offs. In de 88e minuut was het Vicente Besuijen die de Emmenaren op voorsprong zette en de treffer van de aanvaller bleek uiteindelijk ook de winnende.

Wat een ontlading van jou kort na de wedstrijd! En dat na een prima wedstrijd waarin je veel intercepties had! Verdedigend stond het wel goed hè?
“Ja heerlijk dit. Ik denk dat Dordrecht voetballend misschien wel de beste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie was dit seizoen. Dat hebben we afgelopen dinsdag ook zeker de 2e helft ervaren. Maar vandaag hadden we het een stuk beter staan en kwamen we continu in de duels en daar waren wij sterker in dan Dordrecht”.

Dordrecht had op 9 januari voor het laatst verloren, wat zegt dit over jullie?
“Nou dat we van ze kunnen winnen, we waren vandaag ook beter aan de bal. Dat levert ons meer rust op in het verdedigen”.

Het vertrouwen groeit?
“Ja, dit geeft natuurlijk wel een boost. Maar dat zal ook voor NAC gelden. Dat wordt weer een zwaar tweeluik!”

Wat weet je van NAC?
“Ik weet er nog niet super veel van dat gaan we de komende dagen goed bestuderen”.

In de 88e minuut viel de beslissing. Brouwer stond aan de basis, Parzyszek gaf een slim balletje en Mike te Wierik gaat met zijn FC Emmen dankzij een 1-0 overwinning op FC Dordrecht naar de halve finale van de play-offs. In de 88e minuut was het Vicente Besuijen die de Emmenaren op voorsprong zette en de treffer van de aanvaller bleek uiteindelijk ook de winnende.

In de halve finale, op weg naar de eredivisie, treft FC Emmen een ploeg die het al vaker trof in de play-offs: NAC Breda. De Brabantse club won gisteravond, net als eerder deze week, van Roda JC (na de 3-1 in Breda werd het in Kerkrade 0-5)

De eerste horde is genomen. Nu op naar dinsdag in Breda…