Mike te Wierik: ‘Of de neuzen nog dezelfde kant op staan? Dat hoop ik wel’

FC Emmen werd in Wijdewormer, op het trainingscomplex van AZ, door de beloften van de Alkmaarse club afgetroefd op eigenlijk alle facetten. Vooral het contrast in balbezit tussen beide ploegen was gigantisch groot. Waar de ploeg van Mike te Wierik de bal razendsnel kwijt was, daar combineerde Jong AZ er vrijwel negentig minuten vrolijk op los. De mannen van Leeroy Echteld bezitten, in tegenstelling tot andere beloftenploegen in de Keuken Kampioen Divisie, bovendien het vermogen om geduldig te zijn.”

‘Voor de club, voor de fans en ook voor de spelers’
“We moeten hopen dat we het halen”, aldus Mike te Wierik. “In die positie hebben we onszelf gebracht. En dat moeten we ook met z’n allen weer veranderen. Iedereen moet daarin mee gaan, omdat het ook voor iedereen goed is als we de play-offs halen. Voor de club, voor de fans en ook voor de spelers. Of je nu een doorlopend contract hebt, een stap hogerop wilt of op zoek moet naar een nieuwe club. Of de neuzen nog dezelfde kant op staan bij iedereen? Dat hoop ik wel.”

‘De keuzes van de trainer moeten we accepteren, hoe moeilijk dat ook is voor sommige spelers’
“Uiteraard zijn er spelers niet blij met de keuzes die worden gemaakt door de trainer, dat hou je altijd. Maar iedereen zal die keuzes moeten accepteren, hoe moeilijk dat voor sommige spelers ook is en of of die keuzes nu terecht zijn of niet.”

Was dit nou het dieptepunt uit je carrière? In zo’n ambiance, op maandagavond een voorsprong uit handen geven en verliezen?
nou dieptepunt is een groot woord maar goed was het inderdaad niet. We kregen er niet goed druk op en dan is het lastig voetballen tegen jong teams. We kwamen wel op 1-2 voor maar dat was niet terecht op dat moment. Alleen we geven het dan na rust weer veel te makkelijk weg, dat mag en kan echt niet gebeuren.

Hoe zie je de kansen voor de play offs als je realistisch nadenkt? En wat hebben jullie daar te zoeken met vanavond in je achterhoofd?
Wonder boven wonder heb je nog steeds alle kansen om de play-offs te halen. Je staat maar 1 punt achter. Maar het zal wel beter moeten dan vanavond. Want dat was niet goed genoeg.
Je hebt natuurlijk alle kansen in de play-offs want dat zijn wel wedstrijden op zich. Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we ze halen.

Bij FC Emmen stonden de gezichten op onweer. De mannen die vier maanden geleden nog streden om de koppositie met Willem II moeten vrezen voor het mislopen van de play-offs.

Natuurlijk kan FC Emmen de play-offs nog altijd halen, maar na de 3-2 nederlaag bij Jong AZ wordt de opdracht wel een stuk lastiger. De Drentse club is met nog vijf duels te spelen gezakt naar de 12e plaats, met 45 punten. Concurrenten Cambuur en VVV-Venlo hebben evenveel punten maar een beter doelsaldo én MVV heeft zelfs een punt meer.