Mike te Wierik opnieuw onderuit met Derby: “De druk staat erop komende weken”

De druk op Phillip Cocu is verder toegenomen na weer een pijnlijke nederlaag voor zijn Derby County. Blackburn Rovers had na een kwartier de zege al binnen, het werd uiteindelijk 0-4. Mike te Wierik speelde weer mee in de basis, nadat hij vorige week een duel moest missen vanwege een schorsing. Derby heeft dit seizoen weinig goede resultaten kunnen verwelkomen. Het succes in de strijd om de League Cup ten koste van League Two-club Barrow na verlenging (2-1) was een zeer schrale oogst. In het Championship stond de teller na twee speelrondes op nul punten en was het League Cup-avontuur door toedoen van Preston North End al ten einde. Mike te Wierik over de resultaten: "Het is helaas een hele moeizame start. Niet iets waar je op hoopt natuurlijk. Dus de druk staat er op de komende weken, want we zullen punten moeten gaan halen en beter gaan voetballen als team en ik persoonlijk ook. Het is natuurlijk wennen een nieuwe competitie, nieuw land, maar dat gaat hopelijk ook snel beter."

Voor de wedstrijd tegen Blackburn Rovers koos Cocu ervoor om vaste waarde Matt Clarke na 24 duels als basiskracht op rij tot bankzitter te degraderen. Het bleek allerminst een oplossing voor de problemen. Zonder de Player of The Year van afgelopen seizoen was de start dramatisch. Blackburn Rovers leidde na een kwartier al met 0-3 door goals van Tyrhys Dolan en Bradley Johnson (2x).

Derby County kwam de dramatische start niet meer te boven. The Rams incasseerden op Pride Park in de slotfase ook nog een treffer van Adam Armstrong; 0-4.