Mike te Wierik ziet oud-werkgever terug: “Blijft een speciale wedstrijd”

Mike te Wierik mocht maandagavond afreizen naar FC Groningen, de club waar hij jarenlang onder contract stond. Zowel zijn eigen ploeg als de Groningers speelden vorig jaar nog in de Eredivisie, maar moeten het nu een niveau lager laten zien.

De punten werden gedeeld en beide ploegen kwamen niet tot scoren. Hoe was het weerzien in Groningen? Nog veel oud bekenden gesproken? Mike: “Dat is natuurlijk altijd leuk. Veel mensen spreek ik nog. Zoals de fysiotherapeut, materiaalman en best veel spelers. Dus het het blijft een speciale wedstrijd.”

De wedstrijd, vorig jaar nog een duel in de eredivisie, eindigde zonder treffers: 0-0. Voor Groningen, de nummer 12 van de ranglijst, betekende dat het eerste punt na drie nederlagen op rij.

Mike over het duel. “Vorig seizoen was het ook gelijk. Uiteindelijk had het gisteren alle kanten op gekund maar ik denk dat iedereen wel kon leven met een punt.”

Hoe gingen jouw pak hem beet 25 minuten? “Het ging goed, goed ingevallen. Dus dat is wel fijn. Hopelijk zo spoedig mogelijk weer in de basis”, besluit Mike.