Mike thuis tegen Feyenoord: ‘Ze kwamen er niet door heen’

In wederom een leeg stadion speelde Mike te Wierik met FC Groningen in een rommelig duel gelijk tegen Feyenoord: 1-1. Het was vooral tegenhouden geblazen voor de ploeg van trainer Danny Buijs. Zijn dit verkapte complimenten voor de verdediging? Mike:
“Ik denk van wel, de eerste helft deden we dat heel goed. Ze kwamen er niet door heen. De tweede helft hadden we het wat lastiger maar uiteindelijk is het een goed punt voor ons. Dus misschien zijn dat wel goede complimenten”.

 

Na een indrukwekkend In Memoriam voorafgaande aan de aftrap, (Traditioneel herdenkt FC Groningen haar supporters vooraf en tijdens de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar) was het spel van beide teams dat nauwelijks. Zowel FC Groningen als Feyenoord creëerde weinig kansen en was slordig aan de bal. De bal was vooral ‘kwijt’.

Lange bal

In de eerste fase van de eerste helft was het vooral Feyenoord dat het initiatief had. FC Groningen was bezig met storen en tegenhouden. Feyenoord had veel balbezit, maar creëerde weinig. De ploeg van Buijs hanteerde vooral de lange bal om spits Strand Larsen te bereiken.

Het strijdplan van FC Groningen werd pas in de loop van de eerste helft duidelijk: proberen met opportunistisch voetbal iets te forceren en bij balverlies snel storen. Dat lukte regelmatig, waardoor ook Feyenoord het ouderwetse kick-and-rush uit de kast haalde. Over en weer werd er echter nauwelijks een kans gecreëerd. Geen van beide ploegen bleek in staat om de bal lang in de ploeg te houden.

Opvallend rommelig

Na de rust werd het spel van FC Groningen er nauwelijks beter op. Wederom wisselde Buijs geen spelers. Aan Groninger zijde bleef het spel opvallend rommelig. FC Groningen verdedigde vooral, maar omdat de ploeg van Slot ook vaak de bal kwijt raakte, bleef de brilstand nog lang op het bord staan.

Na een uur werd het alsnog 1-0 voor de Rotterdammers. De goal was tekenend voor het spel: na een corner kwam de bal voor de voeten van Gernot Trauner en via Marcos Senesi belandde de bal achter Peter Leeuwenburgh.

Billenknijpen en tegenhouden

Als een duveltje uit een doosje kwam Jörgen Strand Larsen niet veel later voor doelman Bijlow te staan. Met een mooi wippertje tekende hij voor de gelijkmaker (1-1). In het laatste kwartier was het vooral billenknijpen en tegenhouden voor de FC. De wissels van Buijs waren weinig verrassend en de trainer leek blij te zijn met een punt.

Vlak voor tijd ontsnapten beide ploegen aan een achterstand. Bij de FC lukte het invaller Romano Postema niet om doelman Bijlow te passeren. Daarmee moest de Trots van het Noorden zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Programma en ranglijst
Met dit gelijkspel in de laatste thuiswedstrijd van 2021 blijft FC Groningen op de twaalfde plek staan met negentien punten. Volgende week, zaterdag 18 december, wacht de lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De aftrap is om 20.00 uur en is via RTV Noord live te volgen.
Daarvóór nog reizen de mannen van Buijs woensdag af naar Excelsior Rotterdam voor de bekerwedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker.