Mislukte aanval FC Emmen op koppositie: “Ik vond de zege wel geflatteerd”

Mike te Wierik is er met FC Emmen niet in geslaagd om gedeeld koploper te worden in de Keuken Kampioen Divisie. De Drentse ploeg gaf de goals weg in de topper bij Willem II: 3-0. Door die nederlaag kijkt Emmen nu tegen een achterstand aan van 6 punten op de Tilburgers, die bovendien profiteerden van de misstappen van Roda JC en ADO Den Haag. Ook die twee achtervolgers verloren (van respectievelijk FC Dordrecht en Helmond Sport).

Acht uitwedstrijden ongeslagen en dan dit. Wat is volgens jou de oorzaak van de 3-0 nederlaag?
Mike: “Ik vond de zege wel geflatteerd en totaal onnodig, maar als je de goals zo weg geeft wordt het wel heel moeilijk. We kregen er te weinig druk op in de beginfase na rust. En dan scoren ze uit die afgeslagen cornerbal waar we niet op staan te letten. Daarna werd het wel langzaamaan minder”

Dacht jij niet bij die afgeslagen corner: Ik had meer naar binnen moeten knijpen?
“Nee, de regel bij zo’n geval is dat je nog steeds verantwoordelijk bent voor je eigen man. Mijn man stond in mijn rug dus die moest ik op pakken”.

De sfeer was wel anders dan pak em beet uit bij Jong AZ. Had dit invloed?
“Dit zijn natuurlijk wel de leuker potjes in de Keuken Kampioen Divisie. Het is daar altijd sfeervol en leuk om te spelen ook in de eredivisie”.

 Geen evenaring van clubrecord
De Drentse ploeg miste niet alleen de kans om de koppositie te pakken, maar ook om het bijna 30 jaar oude record te evenaren. In 1995/1996 bleef Emmen negen uitwedstrijden op rij zonder nederlaag. Vandaag kwam in Tilburg na acht ongeslagen uitduels een einde aan de serie.