Nieuwjaarsreceptie in een nieuw jasje: Een traditie is geboren?

De andere opzet van de nieuwjaarsreceptie van de G5, ( WVV’34, WHC, WTC, Cupido en de Loopgroep) is bij velen in zeer goede aarde gevallen. Jong en oud zorgden voor een gemêleerd gezelschap, waarbij het contrast met afgelopen jaar van meet af aan merkbaar was. Er werd bijgepraat, zonder elkaar in de oren te moeten schreeuwen. Met de hoge opkomst als getuige  is dit misschien wel de formule voor de komende jaren, met een eventuele aanvulling. De aanvulling die al genoemd werd:
Een jeugdtoernooi voor de minderjarigen en een interactieve wandeltocht voor de senioren? We gaan het zien in 2025.

De nieuwjaarstoespraak van Maurice Workel,  de voorzitter van WVV’34 had betrekking op een terug- en vooruitblik van alle vijf betrokken verenigingen.

Wikipedia zegt over het begrip, ‘Nieuwjaarsreceptie’
“Men kijkt terug op het afgelopen jaar en kijkt naar de gebeurtenissen in het nieuwe jaar. Er wordt soms bij gegeten en gedronken”.

Dat is allemaal van toepassing op deze bijeenkomst van de vijf gezamenlijk organiserende verenigingen. Hieronder de mooie woorden van Maurice Workel:

Beste inwoners, sporters, vrijwilligers en sponsoren van Hengevelde,

Graag sta ik hier vandaag voor u allen, aan het begin van dit nieuwe jaar, om namens de verenigingen WHC, CUPIDO, Wegdamse TC, Loopgroep Hengevelde, SSGH en WVV’34 de nieuwjaarswensen over te brengen en een kleine terugblik te doen naar 2023 en vooruit te blikken naar 2024. Allereerst wil ik jullie allen een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar toewensen. Een jaar vol gezondheid, mooie sportieve prestaties en met name veel plezier voor iedereen en natuurlijk jullie naasten.

Overledenen
Voordat we gaan kijken naar 2023 en 2024 wil ik samen met jullie een moment van stilte delen ter nagedachtenis aan degenen die helaas niet meer bij ons zijn. In het bijzonder wil ik noemen Marinus de Wit, Johan Velthuis, Andre Westendorp, Harry Doesschot, Jeroen Nijkamp, Tonnie ter Doest en Jan Schonenborg. Ik vraag jullie vriendelijk om, indien mogelijk, te gaan staan.

Solidariteit
In 2023 hebben we laten zien wat dorpsgezindheid is. Dorpsgezindheid is iets waar we hier in ons mooie dorp bekend om staan. Het is de actieve houding, betrokkenheid en solidariteit die ons verbindt. Dat hebben we ook aan de koning laten zien. De koning wou graag Hengevelde bezoeken om te kijken en te proeven aan de dorpsgezindheid, hoe bijzonder is dat? De samenwerking tussen de mooie bedrijven, de zomerfeesten, dat we hier in Hengevelde plannen weten te creëren voor extra starters- en seniorenwoningen, dat we als Hengeveldse verenigingen bezig zijn met een nieuwe Multi Functionele Accommodatie. Wat hebben we een geweldige mooie dag gehad en wat hebben we Hengevelde op een positieve manier op de kaart gezet.

De vrijwilligers: Ze waren wederom van de partij

Vrijwilligers
Dit alles kan ook niet zonder vrijwilligers, kijk naar de tennis, de Marke en dit sportpark wat hebben de accommodaties er strak bijliggen, dit krijgen we ook wekelijks te horen van buitenstaanders. Een bijzonder woord van dank gaat dan ook uit naar alle vrijwilligers die zich dag in, dag uit inzetten voor Hengevelde. Deze geweldige inzet is de ruggengraat van onze bloeiende gemeenschap. Er zijn verenigingen zoals Overdinkel, ATC en BWO die de kantine dicht hebben omdat er geen vrijwilligers zijn, dat is bij ons ondenkbaar. Ik wil dan graag een heel groot applaus voor deze geweldige groep vrijwilligers. Daarnaast ook een applaus voor onze geweldige sponsoren, die met hun genereuze steun de drijvende kracht zijn achter de ambitie van onze verenigingen.

MFA
Waar we als verenigingen ook trots op mogen zijn is de ontwikkeling richting een nieuwe Multifunctionele Accommodatie. Er is al heel veel werk verzet. We hebben met alle verenigingen en intentieverklaring getekend om gezamenlijk te gaan voor een nieuwe accommodatie, daar geloven we in. Onze plannen hebben veel aandacht gehad in gemeentehuis en vooral ook provinciehuis. Inmiddels is de beoogde locatie een feit, de eerste schetsen zijn reeds gemaakt (zie achterin de kantine), we hebben diverse informatieavonden gehouden voor het dorp en overleggen gehad met betrokkenen/buurt van de beoogde nieuwe locatie. 2024 moet het jaar worden dat we een duidelijkheid hebben over de haalbaarheid van dit project, zowel in de uitvoering als financieel.

Op vrijdag 2 februari gaat er vanaf  ca 11 uur s ochtends een bus naar Burgum in Friesland naar een prachtige nieuwe MFA voor een rondleiding en gesprek met de gebruikers. Sportief Hengevelde mag mee, dus voor degenen die belangstelling hebben om mee te gaan hou deze datum vrij !!  Vol is vol !!

Meer informatie hierover volgt nog via de verenigingen en via Wegdamnieuws.

"Jong en oud was aanwezig deze middag"

Sportief
Ook sportief gaat het dit jaar heel goed, kijk naar de dames van Cupido die boven aanstaan (1ste en 2de), WHC die hopelijk kampioen gaan worden en het 1ste van WVV’34 die bovenin meedoet. Dit belooft iets heel moois voor 2024. Maar ook in 2023 is er veel gebeurd, daar wil ik per vereniging toch bij stil staan.

SSGH
De SSGH is trots op dat ondanks de oude accommodaties met alle inzet van vrijwilligers is staat zijn kwalitatief goede en schone/nette faciliteiten te kunnen blijven aanbieden. Daarnaast is de SSGH is de kartrekker in het MFA gebeuren, daar wordt veel werk verzet en dat mag zeker gezegd worden, een compliment daarvoor. Dit werd ook gezien door de Rabobank, die ons een cheque gaf van € 20.000,- als steun en waardering hiervoor.

 Loopgroep Hengevelde

Loopgroep Hengevelde heeft in coronatijd bijna een verdubbeling van het aantal leden gekregen door het opzetten van de powerwalktraining. Van 73 leden naar 145. Hierdoor werd de gehuurde ruimte bij WVV te klein en werd er in maart een kleedunit geplaatst voor de Loopgroep naast de accommodatie van WVV. Een mooie samenwerking tussen SSGH, WVV’34 en Loopgroep Hengevelde! De buitenkant van de kleedunit krijgt in 2024 nog dezelfde kleur als de overige gebouwen op het Ruperts Erve.

WHC
WHC kijkt positief terug op het seizoen 2022/2023.

Halverwege het seizoen hebben ze een clinic gehad voor de E en D-jeugd. De nieuwe spelvisie die het NHV voor zich heeft, werd door veel verenigingen niet uitgevoerd. Je mag dus niet meer verdedigen rond de cirkel, maar je moet veel aanvallender verdedigen. Daarom is het NHV (Nederlands Handbal Verbond) gestart met het organiseren van een clinics. Dit betekent een hele wijziging, die niet altijd makkelijk was. Toch zijn beide teams de D1 en D2 uiteindelijk kampioen geworden.

Omdat WHC een een grote groep E-jeugd leden heeft voor komend seizoen, hebben ze een drietal clinics georganiseerd, waarvan er al een heeft plaatsgevonden/ Deze clinic is als zeer positief ervaren, het is een hele andere manier van spelen, ze willen in 2024 alle spelbegeleiders hierin meenemen. Al is het doel van het NHV wel om steeds meer het offensieve spel door te voeren

WHC heeft zichzelf een doel gesteld om binnen drie jaar de stap te kunnen maken naar de tweede divisie. Dat is een stevige ambitie, maar afgelopen seizoen hebben we laten zien dat we met de selectie zeker bovenin kunnen meedraaien. DS1 en DS2 hebben lange tijd meegedaan om het kampioenschap. Het bestuur van WHC is van mening dat deze ambitie wel haalbaar zou moeten zijn.

 

Eet technisch leverde het hier en daar een probleempje op, smaak technisch zeker niet

Cupido
Heeft een geweldig mooi jubileumfeest gehad op het beachveld, heel Hengevelde heeft hier van kunnen genieten. 50 jaar Cupido! Een vereniging van zo’n 120 leden met veel mooie teams en gemotiveerde trainers.

Het bezoek van de koning met persoonlijke aandacht voor meisjes N6 en de C1, was toch wel een van de hoogtepunten dit jaar.

Een ander hoogtepunt was het winterkampioenschap van meisjes B1 en meisjes C1

Zoals eerder gezegd zijn de dames 1 en 2 zijn op koers voor het kampioenschap en staan op dit moment beide eerste in de competitie. Promotie naar de derde divisie voor dames 1 is met 11 punten voorsprong zeker binnen handbereik.

Daarnaast staan er vele mooie activiteiten op de agenda. Binnenkort staat het bedrijven, vrienden en buurt volleybal op vrijdag en zaterdagavond 26-27 januari op de agenda.

Wegdamse Tennis Club
De Wegdamse TC is een sterk en snel groeiende vereniging. Hoeveel lede heeft de tennis momenteel? In de coronatijd in 2020 snel gestegen naar 200 leden naar 260 leden in 2023, waarvan 50 junior leden.

Veel van de nieuwe leden zijn ook al actief betrokken bij de diverse commissies.

Ook wordt er ook steeds actiever getennist door de leden niet alleen recreatief tegen vrienden maar ook in wedstrijd verband.  Nu is de ladder competitie bezig, hoe doen 106 leden aan mee. Ook hebben we in 2023 met 34 competitieteams meegedaan aan de KNLTB competitie.

De tennis hoopt dat de nieuwe MFA er snel komt, dan kunnen we naar 6 tennisbanen, zodat alle teams die willen ook mee kunnen doen in competitieverband. Nu kan dat niet of wijken we uit naar Neede of Goor.

Cupido en WVV samen

WVV’34
Ook bij WVV’34 is er veel gebeurd het afgelopen jaar.

Wat er flink ingehakt heeft is het verlies van diverse leden zoals eerder benoemd, maar zeker ook het snelle verlies van Jeroen Nijkamp, technisch coördinator bij de jeugd. Hij werd ziek en is veel te snel van ons heen gegaan. De kinderen waren gek met hem, maar zeer zeker de trainers, leiders en ouders. Wij danken hem voor alles wat hij gedaan heeft bij ons, een gemis voor de vereniging.

Noordman
We hebben de verbouwing weten te realiseren, de kleedkamers zijn verbouwd zodat we een paar jaar verder kunnen tot de nieuwe MFA. We hebben daarnaast Fysiotherapie Noordman mogen verwelkomen op ons Sportpark. De kelder, tuin en het parkeerterrein achter is flink verbouwd met hulp van vele vrijwilligers. Zowel wij maar ook Noordman vinden het belangrijk dat er dit soort faciliteiten zijn om sportend Hengevelde te helpen bij blessures of preventie hiervan. Het is geweldig om te horen hoe de eerste ervaringen en samenwerking in de praktijk uitpakken! Ik sprak hen over hoe het allemaal verloopt, en ze zijn echt onder de indruk van de overweldigende hoeveelheid vrijwilligers die altijd klaarstaan om te helpen. Dit is echt iets om trots op te zijn. Wat me ook zeer aansprak, is dat de praktijk boven verwachting goed draait. Dat is natuurlijk fantastisch om te horen.

 

"Jong" en oud

Nog een quizvraag die gesteld werd:
Weet er iemand hoeveel oud papier er jaarlijks wordt opgehaald? In 2023 hebben deze toppers maar liefst 270.000 kilo oud papier opgehaald. Dit is jaarlijks een bedrag van ruim € 17.000,-. Maar ook de groen- en klussenploeg die zorgen dat het sportpark er mooi bijligt, dat we mooie velden hebben. Wij zijn deze mensen enorm dankbaar!

Dan ook nog de felicitatie aan Chris Roorda, die al 50 jaar als spelend lid actief is binnen onze vereniging. Dat is een buitengewone prestatie en een ware mijlpaal die niet vaak voorkomt. Hulde aan Chris, en laten we hopen dat hij nog vele jaren met plezier en succes op de velden te bewonderen is. Blijf gezond, fit en vooral genieten van het spel.

We hebben ook 7 nieuwe scheidsrechters mogen verwelkomen in dit seizoen, van jong tot oud, dit is een hele mooie ontwikkeling, goed gedaan door de heren van de scheidsrechter commissie.

Afgelopen seizoen is ons 1ste de nacompetitie net misgelopen, heel jammer. Ook het 2de elftal had voor de tweede jaar op rij nacompetitie naar de hoofdklasse, hoe knap is dat? Wat mooi is dat een aantal jeugdteams kampioen zijn geworden (JO17-1/JO15 1 en 2 EN JO10-1) De JO19-1 en JO17-1 gaan spelen in de hoofdklasse, dat is voor WVV heel lang geleden dat deze teams zo hoog hebben gespeeld, een hele mooie ontwikkeling. Dit is natuurlijk goed voor hun ontwikkeling en uiteindelijk goed voor de aansluiting naar de senioren. We hopen als bestuur dat we dit jaar met ons eerste elftal lang blijven meedoen om de bovenste plaatsen, we staan nu 3de en het zou mooi zijn dat we aan de nacompetitie kunnen deelnemen voor een plek naar 2de klasse.

Komend jaar bestaan we 90 jaar, dit moet natuurlijk gevierd worden. Dit wordt vervolgd.

 

De wifi bij voetbalvereniging WVV'34 werkt goed.........

Proost
Als slot het laatste… Laten we samen op het nieuwe jaar proosten, met trots naar het verleden kijken en vol enthousiasme vooruitblikken naar alles wat nog komen gaat. Op een prachtig mooi en sportief 2024, samenwerking en mooie momenten in ons mooie dorp!

Een gelukkig nieuwjaar voor jullie allen! Proost op Hengevelde!