OBW-WHC: “Iedereen is enthousiast en heeft zin in deze wedstrijd!”

OBW, een wedstrijd die vast al enige tijd op het netvlies staat bij de speelsters van WHC 1! De spanning zal er op zitten zondag 14 00 uur in Zevenaar! Beide teams zijn nog ongeslagen alleen OBW heeft een wedstrijd gelijk gespeeld. Het verschil is dus 1 punt!
Dat is ook TC Tubantia niet ontgaan gezien het interview met aanvoerder Elke Brummelhuis. (zie onderaan )

Hoe hebben jullie naar deze wedstrijd toe geleefd deze week? Lois Morsink
“We hebben deze week zowel dinsdag als donderdag wedstrijd gericht getraind. OBW speelt een offensief spel dus we zullen veel met loopwegen moeten gaan spelen en elkaar moeten vinden als team. Maar het belangrijkst is dicht bij ons eigen spel blijven. Het is een belangrijke wedstrijd waarbij we de koppositie in eigen handen hebben.
Er zijn geen afwezigen, Lisa en Nieke zijn ook hersteld van blessure en zullen zondag gewoon weer mee doen.  Aniek Ros van het 2e sluit aan zondag.De sfeer in de groep is goed, iedereen is enthousiast en heeft zin in deze wedstrijd!”

Hieronder het interview met Elke Brummelhuis in TC Tubantia:

De stand!

‘De stand verveelt nog niet’

Succes van WHC heeft volgens Elke Brummelhuis niet alleen met geluk te maken
Het gaat ‘hartstikke goed’ met WHC in de hoofdklasse. De handbalsters wonnen alle duels en staan bovenaan. Dat is wel eens anders geweest voor de dorpsclub. Zondag treft de ploeg het ook nog ongeslagen OBW. Aanvoerder Elke Brummelhuis is strijdvaardig.
 

Na een periode in de eerste klasse spelen de vrouwen van WHC al enkele jaren handbal op hoofdklasseniveau. Zeker in de beginjaren ging dat met vallen en opstaan: vaak bungelde WHC onderaan de ranglijst. In het seizoen 2021/2022 sloeg WHC de weg omhoog in. “Ik hoop dat we uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser”, vertelde aanvoerder Elke Brummelhuis dat seizoen.

De 26-jarige rechteropbouwspeelster durft inmiddels te concluderen dat die hoop werkelijkheid is geworden. “Vorig seizoen deden we goed mee bovenin, maar legden we het tegen een paar clubs net af op de belangrijke momenten. We eindigden als vierde. Dit seizoen wilden we weer meespelen bij de bovenste vier ploegen en het liefst nog iets hoger.”

Favorietenrol

Brummelhuis vindt het na acht gespeelde wedstrijden nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Enerzijds terecht, want de competitie is nog niet eens halverwege en er kan dus nog van alles gebeuren. Anderzijds: als je in acht duels geen enkel punt laat liggen, dan ontkom je niet aan de favorietenrol. “We doen het inderdaad hartstikke goed. Daar zijn we blij mee. De selectie waarmee we spelen, is vrijwel identiek aan die van vorig seizoen. Verdedigend staan we alleen beter dan toen. Aanvallend moeten we het hebben van ons snelle spel, waardoor we vaak gevaarlijk worden in een wedstrijd.”

Hoe het kan dat de dorpsclub in een paar seizoenen tijd is uitgegroeid van laagvlieger naar titelkandidaat in de hoofdklasse? “Ik denk dat daar ook wat geluk bij komt kijken. Als dorpsvereniging ben je nou eenmaal afhankelijk van een bepaalde lichting speelsters. Wij kunnen niet opeens kiezen uit drie selecties met speelsters”, aldus Brummelhuis, die ook niet alles op geluk wil gooien. “Onze A-jeugd speelde landelijk. Dus de meiden die uit dat team zijn doorgestroomd, halen een hoog niveau.”

Nog verbeterpunten

De aanvoerder van de selectie van trainer Egon Floors vindt het nog te vroeg om de ploeg op te zadelen met een titeldoelstelling. “Maar mochten we dit niveau lange tijd vasthouden, dan lopen we er niet voor weg. Met WHC promoveren naar de tweede divisie zou bijzonder zijn (WHC kwam al eens op dat niveau uit, maar dat is al vele jaren geleden, red.), ook omdat we dan mogelijk Bentelo tegenkomen.”

Ondanks de nog ongeslagen status ziet Brummelhuis verbeterpunten voor WHC. “De eerste helft zijn wij verdedigend vaak nog niet op ons sterkst, soms hebben wij na de rust pas volledige controle achterin. Het zou goed zijn als we dat sneller kunnen oppakken. Daarnaast missen wij nog te veel kansen. Onze score moet omhoog.” De aanvoerder doelt op de wedstrijd tegen TVO, die WHC nipt won. Het verschil was slechts een treffer. TVO pakte vorig weekend pas de eerste punten van dit seizoen.

Zondag treft WHC in Zevenaar de grote concurrent: OBW, dat dit seizoen een keer gelijkspeelde en de rest van de duels won. OBW scoorde twintig keer vaker dan WHC, maar kreeg ook iets meer goals tegen. Brummelhuis kan geen voorspelling op het duel loslaten. “Simpelweg omdat OBW een onbekende tegenstander is. Onze trainer heeft ongetwijfeld wat informatie ingewonnen, maar we weten niet wat ons te wachten staat. Ik verwacht in elk geval een zware pot, waarin wij hopelijk aan het langste eind trekken. Die maximale score op de stand verveelt nog niet.”

OBW – WHC Zondag, 14.00 uur.