Ongeloof en frustratie: “Dit is echt verschrikkelijk”

Mike hier coachend bij WVV'34 thuis tegen Overwetering

Wat een dramatische avond beleefde Mike te Wierik met FC Emmen in Eindhoven. Uitgerekend op de plek waar de Drentse club ruim anderhalf jaar geleden historie schreef (ondanks een 1-0 nederlaag werd FC Emmen daar voor het eerst kampioen), ging het vanavond op uiterst pijnlijke wijze onderuit. FC Emmen stond heel lang met 2-1 voor, maar gaf het in de absolute slotfase volledig weg. Mawouna Amevor en Ozan Kokcü dompelden Emmen in diepe mineur: 3-2. Uitgefloten, wegwerpgebaren: Ongeloof en frustratie bij FC Emmen na verlies in Eindhoven: ‘Dit mag nooit gebeuren’. 88. 2-2 en 90+3. de 3-2. Mike:

“Nee dit is echt verschrikkelijk natuurlijk. En dat mag inderdaad nooit gebeuren. Je laat het na om 1-3 te maken en dan laat je hun in leven. Ze gingen alles of niets spelen met een extra spits en de centrale verdediger voorin. De 2-2 viel ook een beetje ongelukkig maar er moet gewoon beter gedekt worden voor de goal. En met je man mee lopen natuurlijk.
Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt. Ik heb wel eens in de laatste minuut verloren maar als je twee goals zo laat nog weg geeft is dat gewoon heel zuur”.

Gevolgen
Door de nederlaag verspeelde Emmen, niet voor het eerst dit seizoen, een geweldige kans om dichterbij de koploper te kruipen. Willem II kwam namelijk niet verder dan een gelijkspel bij ADO Den Haag, maar staat nu wel zeven punten los van Emmen. Nummer 2, Roda JC, profiteerde wel door met 2-1 te winnen van Jong PSV. De formatie uit Kerkrade heeft nu drie punten meer dan Emmen. FC Emmen staat derde met nog altijd 32 punten, Roda heeft 35 en Willem II komt op 39.