Open Hengevelds Dubbeltoernooi wederom groot succes

Op zondag 14 juli zijn de finales gespeeld van het Tres Chic Hengevelde Open Dubbeltoernooi, editie 2019! Het was de vierde maal dat het toernooi georganiseerd werd in de geschiedenis van de Wegdamse TC. Bijna 180 spelers hebben de dagen voorafgaand gestreden om een finaleplek tijdens 99 wedstrijden die op de drie banen waren ingepland. Elke avond hebben vele toeschouwers hun spelers aangemoedigd. Ongeacht winst, elk team kreeg na afloop van de wedstrijd lekkere hapjes van hoofdsponsor De Kolenbrander. Deze vielen evenals voorgaande jaren zeer in de smaak. Verder hebben vele ondernemers het toernooi mede mogelijk gemaakt als ballensponsor, prijzensponsor, Rad van Fortuin sponsor of aankleding van clubgebouw of het toernooi zelf . Allen heel hartelijk bedankt! Hieronder enkele foto's.

Kampioenen

Op zaterdag 13 juli waren de halve finales, op zondag 14 juli de finales om de eerste plekken van alle 14 onderdelen. Ook diverse (oud)Hengeveldenaren vielen in de prijzen zoals Mike Gering en Loes ten Brummelhuis. Het gelegenheidsduo werd eerste in de Gemengd dubbel 7. Megan Kuipers en Joeri Boot werden tweede in de Gemengd Dubbel 6. Een hele mooie prestatie aangezien beide nog maar enkele jaren tennissen. Datzelfde geldt voor Kim ter Huurne en Kevin ten Buren. Zij werden tweede in de Gemengd Dubbel 5. Kevin tennist nu een paar jaar, het is om jaloers op te zijn hoe snel zijn tenniskwaliteiten groeien. De broer van Kim, Thijs ter Huurne won samen met Corine van Sark uit Haaksbergen in de gemengd dubbel 4. Het hoogste onderdeel op ons toernooi.

Kim ter Huurne werd wel eerste in de Dames Dubbel 5, samen met Emily Kuipers. In de Dames Dubbel 6 vielen geen Hengeveldenaren in de prijzen jammergenoeg. Karin Pelle en Sheila Spijkerman werden tweede in de Dames Dubbel 7. Rikke Brummelhuis en Brit de Witte eerste in de Dames Dubbel 8.

Bij de heren verloren Christiaan Spijkerman en Stefan de Wit van Jan Pelle en tennismaat Gerard Vetketel. De eerste plek ging echter aan hen voorbij. Jan en Gerard werden tweede in de Heren Dubbel 8. Karel ter Huurne werd samen met Rudi Addink eerste in de Heren Dubbel 7. Karel kwam niet ongeschonden uit de strijd maar was desalniettemin erg blij met de winst. Dennis ten Thije had zijn partner gevonden in Marco Heuvelink, uit Goor. En dat ging mooi, want ze werden eerste in de Heren Dubbel 6. Thijs ter Huurne en Thijs de Jong konden het niet winnen van Jerzy Aarnink en Mark Alink, en werden daardoor tweede in de Heren Dubbel 5.

De open toernooicommissie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Het was geweldig om voor zoveel gemotiveerde tennissers uit Hengevelde en omstreken een open dubbel toernooi te organiseren. Mede dankzij alle sponsoren is het een prachtige toernooiweek geweest. Op naar volgend jaar, de vijfde editie!

Kijk voor alle uitslagen op www.toernooi.nl en voor de foto's op de Facebook-pagina van de Wegdamse TC.