Raymond Bake onfortuinlijk op WK gravel: “Het was over en uit”

Hengeveldenaar Raymond Bake reed afgelopen zondag het WK gravel in België. Hij heeft zich afgelopen jaar voor deelname gekwalificeerd in de leeftijdscategorie 40 tot 44 jaar. Bake had echter pech onderweg, waarover hij vertelt tegenover de redactie. Bake: “Helaas ging het niet zoals gepland. Na 106 km een slippertje om uit een valpartij voor me te blijven ging het bij mijzelf mis. Niet hard maar ik ging onderuit. Daarna bleek helaas de derailleurpad krom te zijn en zo krom dat de derailleur tussen de spaken zat. Deze probeerde ik terug te buigen en toen knapte die. Dus was het over en uit.”

Toch had Bake ook mooie momenten en genoot hij van de ervaring. “Het was een hele zware koers en ook wel duidelijk te merken dat dit een WK is. Met zeer goede rijders uit de wereld in alle categorieën. Er werd zo hard gereden constant dat het echt af en toe overleven was. De off road secties waren echt offroad met keien en gaten. Gelukkig heb ik Leuven de finish stad gehaald (na 86km) en was ik bezig aan mijn eerste omloop daar. Ik heb wel de hele sfeer kunnen proeven.
Wat was dit mega vet om mee te maken. Rijen dik stonden ze daar iedereen aan te moedigen. En over die afgezette wegen rijden is wel een beleving. Kippenvel. Vanaf Halle (start) tot aan Leuven stonden gewoon mensen. Ieder huis, of waar dan ook… Ze deden mee!”, besluit Bake.

Na afloop waren er zijn vrouw en kids om hem op te vangen, een prachtig moment. Hieronder de foto’s:

Zet hem op!
Hup papa!
Met dochterlief!
En zoonlief!
De combinatie voorafgaand aan het WK