Robin Rikkert grote man bij WVV met vijf keer assist en één goal: 6-0 winst

WVV’34 heeft zich zondag goed hersteld van de nederlaag van een week eerder. Toen werd kansloos met 3-0 van Reunie verloren. De ploeg van trainer Niki Leferink won zondagmiddag thuis met 6-0, nadat het bij rust al 4-0 stond. Grote man vandaag was middenvelder Robin Rikkert, die maar liefst vijf assists gaf en zelf afmaker was bij de 6-0.
Rikkert na afloop: “Ik vind het fijn dat we met name in de eerste helft een heel hoog niveau hebben gehaald met een hoge intensiteit, daar begint het mee. Met name de 2-0 en 3-0 waren hier een mooi voorbeeld van. Na zo’n goede eerste helft is het belangrijk dat je de tweede helft ook goed begint en dat deden we ook. Vlak na rust scoorden we de 5-0 en was de wedstrijd wel gespeeld. Een goede reactie op de wedstrijd van vorige week, echt een teamprestatie!”.

Mahmoud Jaafil doet het met rechts, daar waar links voor de hand lag. Geen goal.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk, dat Heeten een zware middag tegemoet ging. Aanvoerder Remi Leferink die altijd kopsterk is, kopte de bal al na zo’n zeven minuten keurig binnen uit een hoekschop van Rikkert.
Hoewel Heeten niet met de kont voor het doel ging hangen, wisten ze aanvallend ook geen vuist te maken. WVV’34 zocht goed de vleugels en liet de bal op het kunstgras snel rondgaan, waardoor vele aanvallen werden gecreëerd. Vooral de linkerzijde, waar Robin Rikkert met zijn linker de ballen voor het doel slingerde, was een groot wapen in dit treffen.
Aan de 2-0 ging goed verdedigend werk van Mahmoud Jaafil vooraf, waarna Rikkert uit een voorzet Lars Aarnink keurig bediende: doelpunt.

2-0 Lars Aarnink!

De 3-0 was eigenlijk identiek, maar iets moeilijker om af te maken voor ditmaal Wouter Horstink. De spits bewees zijn waarde en faalde niet: 3-0.
Bij de 4-0 was het wederom Rikkert die goed keek en Barten Tijhof vond. De grensrechter wilde nog een stokje steken door de vlag te heffen, maar de scheidsrechter vertrouwde hem niet en liet de man uit Heeten staan: 4-0. Opmerkelijk, want Barten leek wel buitenspel te staan…

Wouter Horstink juicht na de 3-0!
De grensrechter vlagt resoluut, de scheidsrechter laat de beste man staan....4-0!

WVV’34 kon met een goed gevoel thee gaan drinken, maar liet na rust zien niet direct gas terug te nemen. Al gauw was het dan ook 5-0, waar Robin Rikkert zijn stiftje op de lat zag belanden en de alerte Wouter Horstink er als de kippen bij was om zijn tweede en de zesde van WVV’34 aan te tekenen.
Mahmoud Jaafil, die deze wedstrijd op de vleugel vaak ongrijpbaar was, gaf de assist bij de 6-0. Eindstation was Robin Rikkert die met de treffer zijn kroon op het werk zette deze middag.

Man of the match: Robin Rikkert

Niki Leferink zag dat het goed zat en bracht nog enkele wissels. Tom Grobben kwam na een klein uur voor Lars Aarnink en even later viel Thomas Wegdam in voor de moegestreden Wouter Horstink. Een kwartier voor tijd was ook nog even speeltijd gegund aan Gijs Pierik die op de weg terug is na blessureleed. Hij kwam in het veld voor Barten Tijhof.

Hoewel de start na rust wervelend was, bleek de tweede helft er één waarin de thuisploeg niet meer hoefde, en de gasten niet meer konden. Concluderen kunnen we wel dat Robin Rikkert met vijf(!) assists én een goal de man van de wedstrijd was.