Ruim 17 jaar na dato: WVV’34 – Rood Zwart

De dag dat Wegdamnieuws reporter Arthur Schoneveld pupil van de week was, 26 maart 2000 was de laatste ontmoeting tussen de twee voetbal verenigingen uit de Hof van Twente. De wedstrijd eindigde destijds in 0-2 voor de ploeg uit Delden dat na een half uur al met 10 man stond vanwege een rode kaart voor spits Danny Wiegerink, Rood Zwart werd 7 weken later kampioen in de 4e klasse. Tim Jongman miste bij een stand van 0-0 een goede mogelijkheid. Nu 17 jaar later staat de clash wederom op het programma met mannen in de basis die tijdens de vorige ontmoeting nog in de luiers zaten. Trainer Roy Workel: ”De eerste wedstrijd in een serie van vele derby's. Het wordt een interessante wedstrijd denk ik. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. We hebben van de week goed kunnen trainen en zijn nog in de luxe positie om spelers af te staan aan het tweede elftal. We hebben nagenoeg iedereen fit. Helaas zijn aanvoerder Tom ten Breteler en keeper Wouter Assink geblesseerd”.
Hoe zien de Hengevelds gerelateerde spelers bij Rood Zwart de wedstrijd tegen WVV'34? Te beginnen met Tim van het Bolscher, zoon van Karin de Witte en al jaren vaste deelnemer bij de WVV'34 familiedag, morgen speler van Rood Zwart 1:
“Ik persoonlijk zie het als een zware wedstrijd waar je gelijk kan zien waar je staat zeg maar. Heerlijk om mee te beginnen. Natuurlijk willen we heel graag winnen van WVV'34, maar dat zal andersom het zelfde zijn ga ik van uit!"                      

Inzakken en snel omschakelen dus?  
Tim: “Onze tactiek voor zondag weet ik zelf nog niet. En als ik die zou weten had ik die ook niet gedeeld ha ha! Verrassing zondag dus”.


Afgelopen seizoen nog actief bij WVV en oud Wegdammer en nu voor het eerste seizoen weer speler van Rood-Zwart 1 Jesse Beukert: “Ik ken de jongens goed natuurlijk, dat is inderdaad anders. Het is voor mij wel een speciale wedstrijd, ik denk dan ook dat het een hele mooie pot kan gaan worden.

Oud-Hengeveldenaar en aanvaller van Rood Zwart 1 Rodi Beukert: ’Ik persoonlijk als een mooi weer zien, toch lang geleden dat ik zelf tegen WVV'34 heb gespeeld. Verder vind ik het nog een beetje lastig zeggen. Ik heb ze ook lang niet zien spelen, het is ook nog eens de eerste wedstrijd van het seizoen, Het kan alle kanten op in zo'n eerste wedstrijd, maar denk dat het een mooie pot gaat worden met veel passie en strijd!”.
                    
Inzakken en counteren?                       
“Haha, we zullen zien. Dat antwoord hebben op zondag middag rond een uurtje of 4 / 5 denk ik”.           
            
Voorzichtig of niet?
“Haha, media training gehad he!”