Spannende finale van het 40plus biljartseizoen 2018-2019

Na maandenlange strijd was het Harrie Pelle die als uiteindelijke winnaar uit de bus kwam, maandag werd hem de loodzware wisselbokaal uitgereikt door Johan Rosink, toevallig ook winnaar van een andere, felbegeerde biljart trofee! Op de tweede plaats eindigde Jan Hobbelink, de derde plek was voor Willem Karnebeek. De winnaar van de vorige editie, Henk Peters, eindigde dit jaar in de middenmoot, terwijl Jan Schonenborg de eervolle 14e plaats in beslag nam.  Naast deze gebruikelijke wisselbokaal werden originele, fonkelnieuwe bekers uitgereikt aan genoemde drie seizoenwinnaars, beschikbaar gesteld door Casper Bebseler van thuishaven Gebrande Waateren.
Bokaal met een verhaal:
 
 

De 14 deelnemers aan de jaarlijkse 40+ biljart competitie begonnen in september aan de 36e editie van dit oudste biljarttoernooi in Hengevelde, dat getuige de jaarvermeldingen, onderaan op die steeds groter en zwaarder wordende wisselbokaal, ooit begon in 1982! Die graveerplaatjes zijn aldus de stille getuigen geworden van pure Hengeveldse biljartgeschiedenis. Bekijk de foto’s maar.
Winnaar van die eerste editie: Bernard Brummelhuis, die ‘m overigens liefst 4 keer mee mocht nemen naar huis. Hij is inmiddels gestopt met 40plus. Overigens mocht Harrie Pelle, winnaar dit jaar, deze bokaal ook al 4 keer in ontvangst nemen. Waarmee beide heren deze eer delen met Jan ten Elzen. Baas boven baas is echter Jan Hobbelink, liefst 6 keer legde hij beslag op deze wisselbokaal, hetgeen hem dit jaar net niet lukte. Als recordhouder neemt hij ook komend seizoen weer deel aan alweer de 37e editie van deze unieke biljartclub 40plusser, zoals het gezelschap officieel heet.