Sportgala WVV’34 en WHC blijft magistraal

De ultieme gelegenheid om sportprestaties en vrijwilligers in het zonnetje te zetten; de Gala avond van de Wegdamse Voetbal en Handbalvereniging. (KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM)Tevens was het de avond van de uitreiking van de voetbalkenner van het jaar in de naam van de Wegdamnieuws Eredivisie. Menigeen verscheen op het sportpark Rupertserve in stijl gekleed, richting een goed gevulde, prachtig vernieuwde sportkantine.

De vrijwilliger van het jaar bij WVV was Engelien Workel en bij WHC zelfs een heel team in de naam van dames recreanten 2. De winnaar van de gouden Schoen was Ard ten Heggeler en de Gouden Hand was in 2015 voor Lieke Scholten, de presentatrice van deze avond samen met Kasper Put! Dat haar vriend Tom ten Breteler vervolgens speler van het jaar werd maakte voor het stel het feest compleet. Speelster van het jaar bij WHC is Lieke Veldhuis geworden.

WVV’34

De opvolger van Gerrit Goorden als vrijwilliger van het jaar was logisch was de algehele opinie! Afgelopen week nog, haar schoondochter was jarig op haar donderdagavond, maar wat schetste de verbazing; Rond 19.30 kwam zoals elke week ons allen bekende Engelien aan fietsen. “Geen verjaardag Engelien?” “Jawel, eerst hapjes maken!” Engelien ten voeten uit. Terecht vrijwilliger van het jaar klonk dan ook door ‘haar’ voetbalkantine!

Speler van het jaar is zoals zojuist benoemd Tom ten Breteler geworden. Bas Assink eindigde wederom als tweede en Martijn Baas was terug te vinden op een verdienstelijke derde plaats. Tom Brummelhuis maakte voor deze avond filmpjes, met onder andere prognose interviews waarbij alle drie spelers veelvuldig genoemd werden. De winnaar Tom werd door trainer Joost du Gardijn gekenmerkt als een speler met een scorend vermogen, een goed aanspeelpunt en een constante factor in het team die voor het eerst in jaren alle 26 wedstrijden heeft gespeeld.( Net als Bas Assink trouwens)

De Gouden Schoen, bijgehouden door de nieuwe jeugdvoorzitter Dennis Groothold, was voor oud keeper Ard ten Heggeler met 26 doelpunten, net 1 meer dan zijn teamgenoot Ruud Pierik, beiden actief in WVV 9. De bronzen Schoen was met 22 doelpunten voor Berry ter Morsche die in WVV 7 speelt.

WHC

Het ‘zonnetje’van het jaar bij WHC, de opvolgers dus van Miranda Oolbrink, was dus het complete team van dames recreanten 2. Naar eigen zeggen was de kracht van deze formatie de gezelligheid en de doelstelling voor het komende jaar is dan ook opnieuw kampioen worden!

Dat Lieke Veldhuis speelster van het jaar is geworden was voor menigeen duidelijk gezien de prognoses in de filmpjes van Tom Brummelhuis. Ze zou dit seizoen eigenlijk starten in het derde team van de Wegdamse Handbal Club, maar door een auto ongeluk van eerste keepster Monique Huisman werd Lieke voor de leeuwen gegooid. Dit heeft zij dermate goed ingevuld dat zij op de eerste plaats is geëindigd, net voor Lieke Stortelder Elke Brummelhuis, respectievelijk tweede en derde.

De Gouden Hand voor 2015, strak bijgehouden door Simone Keuper, was voor Lieke Scholten met maar liefst 99 doelpunten in het afgelopen jaar. Dit is slechts 2 goals meer dan Loes Brummelhuis! Derde op deze topscorerslijst is A1 speelster Lieke Stortelder die 67 keer het net wist te vinden

Wat verder nog werd benoemd dat Brigitte Brummelhuis de onomstreden kampioen is geworden van de derde helft, maar dat ter zijde.

Wegdamnieuws Eredivisie

Voetbalkenner van het jaar 2014-2015 was dit keer Jos ter Haar, dit naar eigen zeggen door een soort coup pleging in de winterstop richting favoriet voor de titel Christiaan Spijkerman. In de winterstop hebben de heren Jos zelf en Tim Blanken (die op de derde plek is geëindigd) een heuse vergadering belegd om dde tactiek zom aan te passen dat ion ieder geval één van deze twee op de eerste plek zou moeten belanden; En zo geschiedde! Christiaan moest bij deze genoegen nemen de het zilver.

Zo ging de avond door tot dat de kleine uurtjes weer groot werden, met uiteraard de vrijwilligster van het jaar druk in de weer met van alles en nog wat! Hulde aan haar, maar ook aan de organisatie!