Te Wierik de play-offs in na winst: “We draaiden het om”

Mike te Wierik heeft vrijdagavond met 2-1 van De Graafschap gewonnen. Dankzij de overwinning kan hij zich gaan opmaken voor de play-offs om promotie. Zijn oude club FC Groningen won ook en is zeker van promotie, hetgeen ook nog even ter sprake komt.

Mike, Wat een kans of niet. Wel een doelpunt voorkomen…
“We begonnen heel matig aan de wedstrijd. Daarna draaiden we het gelukkig om. En tot aan de rust was het prima. De tweede helft was het wat meer loeren op de counter en had ik inderdaad zelf moeten scoren. Had meer dan dan ik dacht haha. Dan zat iedereen wat rustiger bij de 3-1.”

Hoe kijk je terug op je eigen spel?
“Ik speelde de eerste 20/25 minuten zelf ook slordig. Wel inderdaad een uitstekende tackle op een 1 oip 1 situatie met onze keeper.”

Had je nou vooraf Macy op de arm? Waarom was dit?
“Ja, de kindjes van de spelers mochten mee het veld op lopen als je dat zou willen dus dat was wel leuk. Macy kon bij mij op de arm.”

Nog spelers van FC Groningen gesproken na de promotie?
“Nee. Ik heb ze wel geappt en voor de tijd gesproken maar die zijn nu vast en zeker feest aan het vieren. Knap dat ze na 1 jaar weer terug zijn gekomen. Dat is natuurlijk ook waar Fc Groningen thuis hoort in de eredivisie”, besluit Mike.

De bezoekers gingen flitsend van start en kregen al snel een aantal grote kansen. Nadat Maikel Kieftenbeld met een sliding nog een schot blokkeerde, leek Basar Önal de bal al gauw voor het inschieten te hebben. Daar dacht Dennis Vos anders over en met gevaar voor eigen leven gooide hij zijn lichaam ervoor. Even later ging Önal opnieuw alleen op Eric Oelschlägel af, maar ditmaal greep Mike te Wierik nog net op tijd in. Dat soort vechtlust was precies wat de Emmenaren nodig hadden, want voetballend hadden ze het moeilijk. Even later kwam De Graafschap alsnog op voorsprong, toen Jeffry Fortes van dichtbij de bal binnentikte na een hoekschop.

Halverwege de eerste helft werden de Emmenaren wakker, gesteund door het publiek op De Oude Meerdijk. Bradly van Hoeven kwam na een steekpassje van Maikel Kieftenbeld oog in oog met de keeper, maar verdediger Levi Schoppema haalde de bal van de lijn. Amper twee minuten later kreeg ook Vicente Besuijen een kans om doelman Thijs Jansen te verschalken, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd.

Driemaal bleek ook dit keer scheepsrecht, want Besuijen beloonde een loopactie van Van Hoeven met een mooi steekballetje en Van Hoeven rondde prima af: 1-1. Vijf minuten later was de buitenspeler wéér trefzeker, toen hij na een steekpassje van Jorrit Smeets de bal vanaf de achterlijn laag voor probeerde te geven. Dat liep toch iets anders, want via de keeper belandde de bal in de verre hoek. Het werd uiteindelijk beoordeeld als een eigen doelpunt van Rio Hillen.

Snel daarna kreeg Van Hoeven wederom een kans oog in oog met de doelman, maar dit keer koos hij ervoor terug te leggen richting Piotr Parzyszek. Die bal was helaas niet op maat en zo gingen we met een 2-1 voorsprong rusten in Emmen.

Tweede helft
Na rust gingen de Drenten op zoek naar de 3-1. Na een kwartier spelen was Mike te Wierik daar heel dichtbij, toen de keeper mis zat bij een vrije trap van Smeets en Te Wierik de bal zo voor z’n voeten kreeg. Daar had hij echter niet op gerekend en daardoor tikte hij de bal net voorlangs.

In het restant van de wedstrijd bleef het qua kansen rustig, tot vlak voor tijd een inzet van De Graafschap bij een voorzet nog net voorlangs ging. Daardoor bleef het bij 2-1 en hebben we ons geplaatst voor de play-offs!

In de play-offs nemen we het komende dinsdag om 18.45 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. Klik hier voor de ticketinfo!

FC Emmen – De Graafschap: 2-1
17. Jeffry Fortes 0-1
34. Bradly van Hoeven 1-1
39. Rio Hillen 2-1 (e.d.)